غلامرضا هادربادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند با اشاره به اینکه سال گذشته 42 تن زعفران در خراسان جنوبی تولید شده است، اظهار کرد: امسال در خراسان جنوبی 46 تن زعفران از 12 هزار و 900 هکتار سطح زیرکشت این محصول در استان برداشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به وجود خشکسالیهای متوالی، کاهش دبی قنوات و پایین بودن کیفیت آبهای زیرزمینی تصریح کرد: تولید زعفران در استان 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش دارد و 85 درصد زعفران خراسان جنوبی به خارج از کشور و استانهای همجوار صادر میشود.
وی یادآور شد: صادرات محصول زعفران این استان به کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز انجام میشود.
* خراسان جنوبی دومین استان تولیدکننده زعفران کشور است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: زعفران استان از نظر سطح زیرکشت و میزان تولید در مقام دوم و از نظر کیفیت رتبه نخست را در کشور دارا است.
هادربادی اضافه کرد: برای فرآوری زعفران واحدهای فرآوری و بستهبندی این محصول در استان وجود دارد که زعفران تولیدی را در بستهبندیهای متنوع از نظر وزنی و شکل ظاهری و همچنین فرآوردههای متنوع مانند پودر زعفران عرضه میکند.
وی با اشاره به فرآوری محصول زعفران در استان گفت: در حال حاضر تعداد چهار کارخانه فرآوری زعفران در خراسان جنوبی مشغول فعالیت هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، جوانسازی مزارع، اجرای طرحهای تغذیه گیاهی، برگزاری کارگاههای آموزشی و آبرسانی به مزارع با تانکر را از جمله عوامل افزایش تولید زعفران استان برشمرد.
هادربادی با بیان اینکه تقویت حافظه، تقویت اعصاب، رفع خستگی، نشاط آوری و کاهش کلسترول خون از خواص زعفران است، تصریح کرد: همچنین در پزشکی زعفران به عنوان ماده ضد سرطان به کار میرود و تحقیقات و مطالعاتی به منظور تهیه دارو از این ماده در حال انجام است.
انتهای پیام/غ20/پ3003