به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، غلامرضا هادربادی ظهر امروز در جمع مدیران سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: در خراسان جنوبی برداشت پسته از اوایل شهریورماه آغاز میشود و در اواسط مهرماه به پایان میرسد.
وی ادامه داد: پسته خراسان جنوبی به استانهای همجوار صادر شده و از استانهای مجاور به ویژه کرمان به خارج از کشور صادر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اضافه کرد: بیش از 12 هزار و 500 هکتار از باغات استان زیر کشت محصول پسته قرار دارد.
هادربادی با بیان اینکه کله قوچی، اکبری، اوحدی، احمد آقایی و پسته سفید از مهمترین ارقام پسته استان است، تصریح کرد: مرغوبترین پسته خراسان جنوبی ارقام کله قوچی و اکبری محسوب میشود.
وی افزود: بیشترین سطح زیر کشت پسته خراسان جنوبی به شهرستان بشرویه با سطح 4 هزار و 510 هکتار و تولید 3 هزار و 780 تن اختصاص دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: طی سال گذشته 11 هزار و 800 تن پسته در استان برداشت شده است و پیشبینی میشود امسال 12 هزار و 500 تن پسته برداشت شود که نسبت به سال گذشته از حدود شش درصد افزایش برخوردار است.
هادربادی به ارزشهای غذایی پسته اشاره کرد و گفت: وجود پروتئین، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین B، از عمده ارزشهای غذایی این محصول محسوب میشود.
وی، اجرای طرحهای تغذیه با روشهای محلول پاشی، نوار کود، چالکود و هرس مناسب باغات را از عمده اقدامات و فعالیتهای انجام شده در راستای افزایش تولید محصول پسته در استان برشمرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی در کشور به لحاظ سطح زیر کشت محصول پسته مقام پنجم را دارد و حدود 10 هزار بهرهبردار در زمینه تولید پسته در استان فعالیت میکنند.
انتهای پیام/ز20