اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون دفتر منابع جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری:

68 هزار هکتار صنوبرکاری در کشور انجام شده است

خبرگزاری فارس: معاون فنی دفتر منابع جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: 68 هزار هکتار صنوبرکاری در قالب طرح ملی توسعه چوب در کشور انجام شده است.

68 هزار هکتار صنوبرکاری در کشور انجام شده است

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، ابوطالب امین‌پور ظهر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های مهم دفتر منابع جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری توجه به فعالیت‌های صنوبرکاری است که در قالب مشارکت‌های مردمی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه استقبال محلی از برگزاری این طرح مطلوب است، خاطرنشان کرد: مردم محلی از اجرای این طرح استقبال می‌کنند.

معاون فنی دفتر منابع جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه این طرح به منظور افزایش تولید چوب کشور و کاهش وابستگی به جنگل‌های طبیعی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: کاهش بهره‌برداری از جنگل‌ها از دیگر اهداف این طرح است.

وی با بیان اینکه در گذشته با سرمایه‌گذاری‌های کلان صنایع چوب و کاغذ در کشور شکل گرفته است، افزود: در حال حاضر کشور با کمبود چوب مواجه است.

امین‌پور از اختصاص 150 هزار هکتار عملیات صنوبرکاری در برنامه پنجم توسعه در کشور خبر داد و گفت: در استان زنجان نیز 7 هزار هکتار صنوبرکاری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حوزه چوب تحول بزرگی در کشور رخ می‌دهد، خاطرنشان کرد: افزایش چوب در کشور از این طریق ممکن می‌شود.

معاون فنی دفتر منابع جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بر ضرورت تقویت صنایع محلی تاکید کرد و گفت: صنایع چوب در کنار منابع محلی احداث می‌شود تا هزینه حمل چوب کاهش یابد.

وی با بیان اینکه در صورت دور بودن فاصله صنایع از محل تولید، بخشی از ارزش افزوده آن به حمل و نقل اختصاص می‌یابد، افزود: کشاورز در این روش از سود کمتری برخوردار می‌شود.

امین‌پور بر ضرورت تقویت صنایع کوچک چوب از جمله ام‌دی‌اف، نئوپان و صنایع دستی تاکید کرد و گفت: در این روش کشاورزان از ارزش افزوده بالاتری برخوردار می‌شوند.

وی ارائه تسهیلات بانکی، نهال یارانه‌ای، توسعه پوشش بیمه‌ای را از حمایت‌های دولت از این صنعت عنوان کرد و گفت: تامین کود و سم و استفاده از آبیاری قطره‌ای از دیگر حمایت‌های جنبی از این صنعت است.

معاون فنی دفتر منابع جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به تولید چوب در سه مرحله داشت، برداشت و بهره‌برداری خاطرنشان کرد: حمایت‌های دولت بیشتر در حوزه داشت است .

وی با بیان اینکه با حمایت‌های جهاد کشاورزی در مرحله داشت نهاده‌های دولتی به صنوبرکاران ارائه می‌شود، افزود: تسهیلات دیگری نیز در این مرحله از سوی جهاد کشاورزی به کشاورزان اختصاص می‌یابد.

امین‌پور مهم‌ترین مشکلات صنوبرکاری را روند طولانی ارائه تسهیلات عنوان کرد و افزود: نداشتن وثیقه و تضمین‌های لازم از دیگر مشکلات کشاورزان است.

وی بر ضرورت تسهیل پرداخت تسهیلات به کشاورزان تاکید کرد و گفت: با تسهیل این روند کشاورزان با مشکلات کمتری مواجه می‌شوند.

معاون فنی دفتر منابع جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ساماندهی بازار چوب در زمینه عرضه و تقاضا را ضروری دانست و افزود: باید به منظور ساماندهی بازار اقدامات لازم انجام شود.

وی با بیان اینکه زراعت چوب از سال 83 در کشور آغاز شده است، یادآور شد: زراعت چوب در قابل طرح ملی زراعت چوب در استان‌ها دنبال می‌شود.

امین‌پور با اشاره به اینکه 68 هزار هکتار صنوبرکاری در قالب طرح ملی توسعه چوب در کشور انجام شده است، خاطرنشان کرد: این فعالیت شامل فعالیت‌های خودجوش مردمی نمی‌شود.

وی از تولید 85 میلیون متر مکعب چوب سرپایی در کشور خبر داد و گفت: در برنامه پنجم توسعه نیز این امر مورد توجه قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/ع10/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول