به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین، حمید صافدل اظهار کرد: تولید انگور و کشمش ظرفیت مطلوبی در استان قزوین دارد که با ارزش افزوده بالا انتظار داریم میزان تولید را افزایش دهیم.
وی افزود: سهم این استان از تولید انگور 300 هزار تن است که 40 هزار تن کشمش تولید میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کشمش بعد از فرش و پسته سومین محصول غیرنفتی صادراتی است و 50 درصد بازارهای ما در اروپا که با وجود فشار و تنگناهای ایجاد شده همچنان محصولات ایرانی بازار خوبی دارد.
صافدل خاطرنشان کرد: با وجود کیفیت و ظرفیت بالای تولید در استان قزوین مقدمات ثبت برند ملی کشمش قزوین به صورت رسمی فراهم میشود، تبدیل محصول انگور به کشمش، قدرت بازاریابی، ارزش افزوده محصول صادراتی و قدرت ماندگاری محصول در بازار را افزایش میدهد.
این مسئول ادامه داد: با وجود اینکه، عرضه این محصول بدون تشکل، نهاد حامی و یا نهاد محوری و سیاستگذاریهای لازم صورت میگیرد، این مقدار از بازار را در اختیار داریم به طوری که ایران در سالهای مختلف سومین یا چهارمین صادرکننده بزرگ دنیا در محصول کشمش بوده و همواره حدود 50 درصد از بازارهای صادراتی ما، بازارهای اروپایی بوده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت کشور بیان کرد: نگاه ما باید بر این باشد که حوزه تولید بخش کشاورزی، صنایع مکمل در بخش صنعت و اقداماتی که در حوزه تجارت کشور شکل میگیرد با هم پیوند داشته باشند و این پیوند نیز در میز کشمش شکل میگیرد.
صافدل تصریح کرد: با فعالیت میز کشمش به صورت عملی، فعالان اقتصادی در حوزه بازرگانی، سرمایهگذاران در بخشهای صنعتی این استان و همکارانی از حوزه صنعت که متولی تصمیمگیری و حمایت از سرمایهگذاری در این بخش هستند، گردهم میآیند.
این مسئول عنوان کرد: در شرایط کنونی تشکیل انجمن تخصصی کشمش برای تقویت پیوند دولت و بنگاههای اقتصادی و بخش خصوصی ضروری است که با یک کار مطالعاتی باید بتوانیم زیرساختهای لازم را فراهم کنیم.
انتهای پیام/ب30/پ3003