به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، جواد اسماعیلی صبح امروز در جمع خبرنگاران یادآور شد: گوشت قرمز باید قبل از مصرف به مدت 24 ساعت به صورت آویزان در سردخانه یا یخچال قرار گیرد تا با ایجاد جمود نعشی و اسیدی شدن گوشت لاشه، بسیاری از عوامل بیماریزا از جمله ویروس عامل تب خونریزیدهنده کریمهکنگو، تب مالت و بیماریهای انگلی در گوشت از بین رفته و عقیمسازی و سالمسازی انجام شود.
وی ادامه داد: شهروندان نیز باید از خرید گوشتهای بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی که به صورت کشتار غیرمجاز عرضه میشوند خودداری کنند و موقع تمیز کردن، شستن و قطعه قطعه کردن گوشت قرمز از دستکش یکبارمصرف استفاده کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی فردوس با اشاره به اینکه تب کریمهکنگو در دام هیچ علائمی ندارد و این بیماری واکسن مؤثر ندارد، افزود: منازل و اصطبلها در راستای کاهش کنهها باید سمپاشی شود و دامداران نیز از جدا کردن کنه روی بدن دام با دست جدا خودداری کنند و از مواد ضدعفونی در راستای گندزدایی توالتها، محیط آلوده به خون و ترشحات بیمار مصرف کنند.
اسماعیلی ورود دام غیرمجاز و قاچاق از مرزهای شرقی به کشور را عامل شیوع این بیماری عنوان کرد و یادآور شد: بیماری تب خونریزیدهنده کریمهکنگو از طریق دام به انسان سرایت میکند.
وی همچنین از پیگیری برای راهاندازی سالن پیشسرد در کشتارگاه فردوس خبر داد و افزود: با همکاری دامپزشکی فردوس تیم کارشناسی شهرداری فردوس از کشتارگاه مشهد بازدید داشته و شهردار فردوس نیز قول مساعد برای پیگیری راهاندازی سالن پیشسرد در کشتارگاه فردوس را داده است.
انتهای پیام/ی20/پ3003