به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دامپزشکی سیستانوبلوچستان، غلامرضا سرگزی اظهار داشت: تمامی فرآوردههای خام دامی اعم از گوشت قرمز، مرغ، تخممرغ و ماهی که دارای کد بهرهبرداری و یا مهر بازرسی گوشت بوده و تحت نظارت دامپزشکی در مراکز مجاز، عرضه میشود از سلامت برخوردار هستند.
وی افزود: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنههای ناقل بیماری و احتمال افزایش بیماری در دام، مصرفکنندگان به منظور حفظ سلامت خود و خانواده و پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام همچون تب کریمهکنگو، از مصرف گوشت دام ذبح شده در خارج از کشتارگاه مجاز و فاقد مهر بازرسی دامپزشکی جداً خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی سیستانوبلوچستان به شهروندان توصیه کرد: در صورت ذبح دام، ضمن انجام اقدامات بهداشتی همچون استفاده از دستکش آشپزخانه، لباس کار مجزا، عینک و ...، گوشت لاشه و جگر را قبل از مصرف به ترتیب به مدت 24 و 48 ساعت در قسمت پایین یخچال (دمای 4 درجه) نگهداری و هنگام قطعه قطعه کردن گوشت و جگر، از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت به عمل آید.
گفتنی است: این بیماری در حیوانات فاقد علائم اختصاصی بیماری بوده و در صورتی که حیوان آلوده در هفته اول آلودگی کشتار شود، خون، خونابه و سایر ترشحات و اندامهایی نظیر کبد میتواند برای افرادی که با این حیوان سر و کار دارند، مخاطره آمیز باشد.
ضمن اینکه در انسانها از طریق گزش مستقیم کنهها، تماس با خون و ترشحات حیوانات آلوده و همچنین از طریق افراد بیمار احتمال آلودهشدن وجود دارد.
انتهای پیام/صا30/ض1002