اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

موزه‌های خراسان جنوبی - 2

اشیای موزه مردم‌شناسی بیرجند قدمتی یکصد ساله دارند

خبرگزاری فارس: شهرستان بیرجند به دلیل برخورداری از دو نوع آب و هوای کویری خشک و کوهستانی گونه‌های مختلف و متنوعی از جانوران اعم از پرندگان، پستانداران و خزندگان را در مناطق مختلف خود جای داده است.

اشیای موزه مردم‌شناسی بیرجند قدمتی یکصد ساله دارند

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، کشور ما به دلیل موقعیت خاص اقلیمی و جغرافیایی و برخورداری از آب و هوای گوناگون دارای گونه‌های متنوع و مختلفی از جانوران و حیات وحش است.

شهرستان بیرجند به دلیل برخورداری از دو نوع آب و هوای کویری خشک و کوهستانی گونه‌های مختلف و متنوعی از جانوران اعم از پرندگان، پستانداران و خزندگان را در مناطق مختلف خود جای داده است.

خبرنگار فارس در راستای آگاه‌سازی عموم مردم از موزه‌های خراسان جنوبی و شهرستان بیرجند به ویژه موزه مردم‌شناسی و حیات وحش این شهرستان واقع در مجموعه باغ و عمارت اکبریه گزارشی تهیه کرده که به شرح زیر است.

وجود نمونه‌های نادری از پوشش جانوری منطقه جنوب خراسان در موزه حیات وحش بیرجند

در موزه موزه حیات وحش (مجموعه باغ و عمارت اکبریه) گونه‌هایی از حیات وحش اعم از بومی و غیر بومی در قالب چند مجموعه ارائه شده است.

همچنین نمونه‌های شاخص، کمیاب و نادری از پوشش جانوری منطقه جنوب خراسان به ویژه شهرستان بیرجند نیز به معرض نمایش درآمده است.

این مجموعه با هدف آشنایی پژوهشگران و محققان با گونه‌های جانوری منطقه در دو بخش اصلی ایجاد شده است.

وجود کمیاب‌ترین گونه‌های پرندگان جنوب خراسان در موزه حیات وحش بیرجند

نمونه‌هایی از باکلان، لک‌لک، هوبره، چاخ‌لق و زاغی است که این بخش نمونه‌هایی از نادرترین و کمیاب‌ترین گونه‌های پرندگان جنوب خراسان را در معرض دید عموم قرار داده است.

همچنین در بخش پستانداران نیز این مجموعه شامل بر حیواناتی نظیر گربه پالاس، گربه جنگلی، روباه، خرگوش، قوچ و کل(پازن) و نمونه‌های متعدد دیگری از گونه‌های جانوری است.

همچنین گونه‌ای از خزندگان نیز در کنار سایر گونه‌ها به نمایش درآمده است.

موزه مردم‌شناسی (مجموعه باغ و عمارت اکبریه)

در این موزه که پس از موزه باستان‌شناسی از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در طبقه همکف عمارت مرکزی اکبریه به بهره‌برداری رسیده گوشه‌ای از معیشت، آداب و رسوم، مشاغل و حرف منطقه جنوب خراسان که در گذشته‌ای نه چندان دور مرسوم بوده و اکنون منسوخ شده به نمایش گذاشته شده است.

غرفه مراسم عروسی، سبدبافی، سفالگری، عطاری، کشاورزی، حکیم‌باشی، سلمانی، نخ‌ریسی کفاشی، دستاسی، آهنگری و پارچه‌بافی از بخش‌های مختلف این موزه است که می‌توان به آن اشاره کرد که این مراسمات در قالب مانکن‌هایی به معرض دید گذاشته شده است.

هدف اصلی از تشکیل موزه مردم‌شناسی بیرجند علاوه بر پیوند نسل جوان با سنت‌ها و آداب گذشته نیز شناساندن و معرفی سنت‌ها و فرهنگ‌های بومی منطقه‌ای و شناخت ارزش‌های اقتصادی، اجتماعی، فنی و فرهنگی ابزار، اشیا و آداب و رسوم به مردمی است که آنها را به کار می‌گرفته و می‌گیرند.

===============

گزارش: از سمیه محمدی

===============

انتهای پیام/2248/ن30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول