اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر امور عشایری استان اردبیل:

شاخص توسعه جامعه عشایری به 76 درصد می‌رسد

خبرگزاری فارس: مدیر امور عشایری استان اردبیل گفت: شاخص توسعه جامعه عشایری در حال حاضر 56 درصد است که این رقم در افق 1404 به 76 درصد می‌رسد.

شاخص توسعه جامعه عشایری به 76 درصد می‌رسد

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، معرفت آذری ظهر امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان که با حضور اعضا در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: برنامه راهبردی جامعه عشایری کشور و به تبع آن استان اردبیل نیز با انجام تحقیقات و مطالعات متعدد و بیش از یک هزار و 200 ساعت کار و فعالیت مستمر کارشناسی تهیه و تدوین شده است که این برنامه شامل هفت فصل و چشم‌انداز مشخص در جهت حرکت به سمت توسعه و تعالی جامعه عشایری است.

وی خاطرنشان کرد: در این نظام برنامه‌ریزی سعی شده است توانمندی‌های جامعه عشایری و نیازها و ظرفیت‌های خالی به صورت دقیق و برنامه‌ریزی شده مورد توجه قرار گیرد تا بعد از تصویب در شورای برنامه‌ریزی مراحل اجرایی آن در افق 1404 مهیا شود.

مدیر امور عشایری استان اردبیل با اعلام اینکه جمعیت عشایری استان در حال حاضر 66 هزار نفر و بعد خانواری آن نیز 5.2 نفر است، یادآور شد: رشد جمعیت ما در سال 1404 منفی 0.8 درصد است که در سرشماری سه دوره اخیر این کاهش جمعیت ملموس بوده به طوری که ما در سال 1404 بیش از 57 هزار نفر جمعیت عشایری را در استان شاهد خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، آذری گفت:‌ عشایر استان شامل دو ایل بزرگ و سه طایفه مستقل است به طوری که عشایر شاهسون اردبیل به عنوان سومین ایل بزرگ کشور مطرح بوده و در هفت زیست بوم سازماندهی شده و به صورت فصلی اقدام به کوچ می‌کنند.

این مسئول با اشاره به اینکه تولیدات متنوع جامعه عشایری با داشتن یک میلیون واحد دامی که از سرانه 116 واحد دامی استان برخوردار است، افزود: جامعه عشایری ما علاوه بر تولید صدها تن محصول لبنی و دامی در 9 هزار هکتار مزارع آبی و 33 هزار هکتار مزارع دیم و همچنین یک هزار و 800 هکتار باغات به تولید مشغول هستند به طوری که مجموع ارزش تولیدات جامعه عشایری استان اردبیل 170 میلیارد تومان است.

مدیر امور عشایری استان اردبیل با برشمردن برخی از نواقص و کاستی‌های جامعه عشایری نیز ادامه داد:‌ سنتی بودن معیشت و تولید، نبود امنیت سرمایه‌گذاری، نبود وثیقه ملکی کافی، وجود واسطه‌ها و دلال‌ها، نبود سند مالکیت در ساخت و ساز‌ها، موجود نبودن صنایع تبدیلی و همچنین کم بودن تأسیسات جانبی در این زمینه از معضلات و مشکلاتی است که جامعه عشایری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، آذری در پایان سخنان خود جامعه عشایری را جامعه مظلوم معرفی کرد و اظهار داشت: کمبود نقدینگی و زیان‌دهی برخی از شبکه‌های تعاونی دیگر معضلاتی است که زمینه گله‌مندی‌ها را افزون‌تر کرده است.

انتهای پیام/ش20/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول