اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خبر داد

اجرای طرح هادی در 12700 روستای کشور

خبرگزاری فارس: معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با بیان اینکه طرح هادی سبب زیباسازی چهره و مبلمان روستایی می‌شود، گفت: تاکنون طرح هادی و بهسازی محیط روستایی در 12 هزار و 700 روستای کشور اجرا شده است.

اجرای طرح هادی در 12700 روستای کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، محرومیت‌زدایی از چهره روستاها یکی از اهداف انقلاب اسلامی و دولت‌های مختلف بوده که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به این مهم توجه شده اما در دولت نهم و دهم نیز به روستاها در زمینه‌های مختلف توجه ویژه و بیشتری شده است.

تهیه و اجرای طرح هادی، بهسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی و ساخت‌و‌ساز مسکن روستایی و تملک و واگذاری زمین در روستاها از اهم اقدامات و فعالیت‌های نهاد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

اجرای طرح هادی با وجود مزایای فراوان برای نیز سبب زیباسازی چهره و مبلمان روستایی می‌شود.

در راستای تهیه و اجرای طرح هادی در روستاها خبرنگار فارس با محمدرضا شاملو معاون عمران روستایی نهاد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت‌و‌گویی داشته که به شرح زیر است.

 

محمدرضا شاملو امروز در گفت‌و‌گوی تفصیلی با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار کرد: برای ساماندهی به وضعیت فیزیکی، فرهنگی اقتصادی و اجتماعی نقاط سکونتی شهرها و روستاها طرح‌های مطالعاتی و اجرایی زیادی پیش‌بینی شده که یکی از این طرح‌ها طرح هادی ویژه روستاها است.

فارس: طرح‌های هادی چگونه تهیه و تدوین می‌شوند؟

شاملو: به منظور تهیه و اجرای طرح هادی باید تهیه نقشه پایه و وضع موجود روستا، مطالعات پایه و تشخیص وضعیت، تحلیل از بررسی‌ها و تدوین چشم‌انداز و تعیین طرح‌های پیشنهادی صورت پذیرد.

فارس: اهداف اجرای طرح هادی در روستاها چیست؟

شاملو: به منظور عمران و توسعه روستاها طرح هادی در نظر گرفته شده و از چند سال گذشته با روند پرشتابی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دنبال شده است.

 

برنامه‌ریزی برای مشارکت مردم روستایی در تهیه و اجرای طرح هادی، بهبود وضعیت اقتصادی روستاها از طریق تسهیلات تولیدی، اشتغال و نظارت و توسعه کالبدی روستاها و توجه ویژه به منظور توسعه مسکن مردم روستایی، تامین و توزیع عادلانه امکانات اجتماعی و ارتقای درآمد مردم روستایی از عمده اهداف اجرای طرح‌های هادی به شمار می‌رود.

یکی دیگر از اهداف اجرای طرح‌های هادی این است که در بیشتر روستاها برای اجرای این طرح از خود مردم آن روستا و بیشتر اوقات از مصالح و امکانات همان روستا استفاده می‌شود که به طور حتم این مهم سبب ایجاد اشتغال موقت برای اهالی روستاها می‌شود.

 فارس: نخستین طرح هادی در چه سالی در ایران اجرا شد؟

شاملو: نخستین طرح‌های هادی روستایی در کشورمان از سال 62 اجرا شد که در آن زمان از طرح هادی فعلی به عنوان طرح «روان‌بخشی روستاها» یاد می‌شد.

 

همچنین پس از سال 66 طرح‌های هادی روستایی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پیگیری و با نظارت این نهاد اجرا و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

از طرح‌های هادی روستایی به عنوان سند توسعه روستاها یاد می شود که این طرح‌ها بسترهای مناسب و خوبی برای عمران و توسعه روستاها با توجه به شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن منطقه ایجاد می‌کنند.

فارس: طرح هادی با چه اولویت‌ها و تاکنون در چند روستای کشور اجرایی شده است؟

 شاملو: اولویت اجرای طرح‌های روستایی با روستاهای بالای 20 خانوار است و هم‌اکنون بیش از 37 هزار و 699 روستای بالای 20 خانوار در کشور وجود دارد.

 

می‌توانیم بگوییم که تاکنون بیش از 50 درصد روستای بالای 20 خانوار کشور از نعمت طرح هادی و مزایای آن برخوردار شدند که این مهم یک اقدام بسیار ارزنده و شاخص در راستای عمران و توسعه روستاها محسوب می‌شود.

تاکنون طرح هادی و بهسازی محیط روستایی در بیش از 12هزار و 700 روستای کشور عملیاتی و اجرا شده است.

روستاهای بالای 20 خانواری که هنوز در آنها طرح هادی اجرا نشده متقاضی اجرایی شدن این طرح هستند.

 فارس: در ارتباط تهیه هادی روستایی تا پایان برنامه پنجم توسعه بگویید؟

شاملو: بر اساس ماده 11 قانون و با توجه به اهداف کمی و کیفی طرح‌های هادی روستایی نیز بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف شده تا پایان برنامه پنجم توسعه برای تمامی روستاهای بالای 20 خانوار کشور تهیه طرح هادی داشته باشد.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای تهیه طرح هادی از روستاهای بالای 20 خانوار از چند سال گذشته اقدامات و فعالیت‌های خود را آغاز کرده است.

 فارس: اعتبارات اجرای طرح هادی از چه منابعی تامین می‌شود؟

شاملو: هشت درصد از اعتبارات تملک و داریی‌های استان‌ها به تهیه و اجرای طرح‌های هادی روستایی اختصاص می‌یابد و در راستای اجرای این طرح‌ها نیز گاهی اوقات اعتبارات ملی هم در نظر گرفته می‌شود.

اجرای طرح‌های هادی در روستاها از محل سرمایه‌های ملی و بیت‌المال است لذا دهیاری، شوراهای اسلامی و مردم در راستای حفظ و نگهداری آنها تلاش کنند و در این زمینه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همکاری و همیاری لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/69003/صا40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول