اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عضو رسمی شورای نظام دامپزشکی گیلان خبر داد

وجود بیش از 850 بیماری مشترک دام و انسان

خبرگزاری فارس: عضو رسمی شورای نظام دامپزشکی گیلان از وجود بالغ بر 850 نوع بیماری مشترک بین دام و انسان خبر داد.

وجود بیش از 850 بیماری مشترک دام و انسان

حسین متقی‌طلب امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با تبریک فرا رسیدن 14 مهر روز دامپزشکی و پاسداشت تلاش‌های ارجمند کسانی که با نیت پاک وجودشان سوگند خورده‌اند تا در مسیر سلامت جامعه گام بردارند، اظهار کرد: شعار «سلامت اجتماعی» با گام‌های استوار و موثر فعالان عرصه امنیت غذایی به سر منزل مقصود می‌رسد.

*وجود بیش از 850 نوع بیماری شناخته شده مشترک بین دام و انسان

وی با اشاره به وجود بیش از 850 بیماری شناخته شده و مشترک بین انسان و دام افزود: رقم واقعی این تعداد بیماری بیش از آن است و دامپزشک در حرفه مقدس خود تنها رکن مهم در کاهش این بیماری‌های مشترک بوده که تلاش می‌کند بتواند سلامت جامعه و آسودگی و آرامش را برای هموطنان خود به ارمغان آورد.

رئیس مرجع صدور تاییدیه بهداشتی گیلان افزود: پیرو این اهداف در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و خصوصی‌سازی و نیز اجرای ماده 94 قانون برنامه چهارم و واگذاری امور ممیزی بهداشتی به بخش خصوصی، شرکت ممیزی بهداشتی دامپزشکی توسعه اصلاح‌نژاد دام گیلان به عنوان نخستین مرجع صدور تاییدیه بهداشتی در استان از سال 88 تاکنون فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با اشاره به اینکه این شرکت فعالیت خود را با شعار «امنیت غذایی‌ـسلامت اجتماعی» آغاز کرده است، ادامه داد: این شرکت در مدت تاسیس خود توانسته است برای انطباق وضعیت بهداشتی مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی با دستورالعمل‌های بهداشتی ابلاغی از طرف مراجع ذی‌صلاح گام‌های موثری را بردارد که امروز شاهد شکوفایی آن در گیلان و کشور به منظور تامین امنیت غذایی شهروندان هستیم.

*فعالیت بیش از 1000 مرکز عرضه فرآورده‌های دامی در رشت

متقی‌طلب، توسعه اصلاح‌نژاد دام گیلان و کنترل بهداشتی وضعیت خودروهای حمل و نقل فرآورده‌های خام دامی با تخصیص کد شناسایی را از دیگر فعالیت‌های این مجموعه از سال 89 تاکنون عنوان کرد.

وی گفت: شرکت مذکور با شناسایی و زیرپوشش قرار دادن بیش از یک‌هزار مرکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در رشت و 700 خودروی حمل و نقل در گیلان توانسته است خدمات ارزنده‌ای را به شهروندان ارائه کند.

*فعالیت 850 دامپزشک در گیلان

عضو رسمی شورای نظام دامپزشکی گیلان با اشاره به فعالیت 850 دامپزشک عضو سازمان نظام دامپزشکی استان افزود: از این تعداد تحصیلات بالغ بر 320 نفر در مقطع دکترا و بقیه در دیگر مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی است.

وی با بیان اینکه اکنون در ظرفیت‌سازی وضعیت اشتغال دامپزشکان فارغ‌التحصیل در سیاست‌های کلان کشور با مشکل مواجه هستیم، ادامه داد: خروجی‌های فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ما با ظرفیت کار در جامعه همخوان نیست.

متقی‌طلب تصریح کرد: از آنجا که در واگذاری امور سازمان دامپزشکی کشور مانند دارو و درمان تاثیرات مثبتی را در سطح کشور شاهد بودیم، واگذاری امور اجرایی سازمان در حوزه بهداشت و قرنطینه از جمله نظارت بر امور ممیزی و بازرسی توسط شرکت‌های ممیزی نیز نتایج مثبت و قابل قبولی را دربرداشته است.

این دامپزشک گیلانی با اشاره به روند رو به رشد دامپزشکی در کشور خاطرنشان کرد: با توجه به عرصه‌های مختلف علمی و اجتماعی در سطح ملی و دغدغه‌های امنیت شغلی جوانان این مرز و بوم به ویژه در عرصه‌های دامپزشکی انتظار می‌رود مدیران سازمانی با شناخت کامل از جنبه‌های مختلف حرفه دامپزشکی به این صنعت نگاه کنند.

*ساخت داروها و واکسن‌های بیماری‌های نوظهور به دامپزشکی وابسته است

وی با بیان اینکه تمام صنعت دامپزشکی در حیطه درمان خلاصه نمی‌شود، یادآور شد: حرفه دامپزشکی تنها درمان احشام نیست بلکه پیشگیری و ساخت داروها و واکسن‌ بیماری‌های نوظهور نیز به دامپزشکی وابسته است.

متقی‌طلب تولید فرایندهای آزمایشگاهی داروهای انسانی را نیازمند تحقیق و پژوهش بر حیوانات دانست و گفت: جامعه باید با نگاه عمیق‌تری به این حرفه بنگرد.

وی یادآور شد: فرایندهای تحقیقاتی و نوآوری‌هایی که در این حرفه توسط فعالان بخش دامپزشکی در دنیا ارائه شده موجب تغییرات بنیادین در علم ژنتیک، تولید مثل، واکسن‌سازی و ... شده است.

عضو رسمی انجمن مشاوران مدیریت ایران به فرایند تلقیح مصنوعی در دنیا اشاره کرد و متذکر شد: این روش در دنیا برای بیشتر حیوانات استفاده می‌شود اما در ایران به دلیل کاربرد بهتر در دامپروری‌ها بیشتر در گاوداری‌ها محوریت یافته است.

وی با تاکید بر اینکه در اسب‌داری‌ها و زنبورستان‌ها نیز می‌توان از این روش استفاده کرد، یادآور شد: در سال 87 نخستین تلقیح مصنوعی گوسفند در گیلان انجام شده است.

متقی‌طلب با تاکید بر شناخت بیشتر حرفه دامپزشکی به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته اظهار کرد: خروجی دانش‌آموختگان این حرفه علاوه بر درمان حیوانات می‌تواند تمام عرصه‌های علوم ژنتیک، تولید مثل، واکسن سازی، سلامت و بهداشت و قرنطینه، حفاظت از محیط زیست و ... را در بر داشته باشد.

وی طب دامپزشکی را برابر با طب اطفال خواند و اذعان کرد: در هر دو طب بیمار قادر به بیان مشکلات خود نیست و بر این اساس تبحر و حاذق بودن پزشک در تشخیص بیماری و ارائه مسیر درمان نقش به‌سزایی دارد.

این مسئول برخی از بیماری‌های نوظهور حیوانات را برشمرد و بیان کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بیماری سارس و غیره از جمله بیماری‌های نوظهور حیوانات هستند.

*توجه به آیات قرآن و احادیث در سلامت جامعه تاثیر دارد

رئیس مرجع صدور تاییدیه بهداشتی گیلان با اشاره به شیوع بسیاری از بیماری‌ها مانند سارس در دنیا خاطرنشان کرد: آیات و احادیث اسلامی بهترین راهنما برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها است زیرا یک‌هزار و 400 سال پیش خداوند در قرآن مجید مصرف گوشت خوک را حرام فرمودند که این نشان دهنده مضر بودن این حیوان برای انسان است.

وی با بیان اینکه خوک میزبان واسط برای رشد عامل بیماری سارس است، ابراز کرد: در ایران به دلیل عدم پرورش خوک طبق آموزه‌های اسلامی این بیماری شیوع نیافته است در حالی که در بیشتر کشورهای بزرگ جهان مردم با این نوع بیماری‌ها دست و پنجه نرم کرده و جان خود را از دست می‌دهند.

انتهای پیام/ح10/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول