اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس واحد مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان:

سیل، خشکسالی و زلزله مهم‌ترین بلایای طبیعی زنجان است

خبرگزاری فارس: رئیس واحد مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: سیل و خشکسالی و در مواقعی زلزله از مهم‌ترین بلایای طبیعی استان زنجان است.

سیل، خشکسالی و زلزله مهم‌ترین بلایای طبیعی زنجان است

تقی سالک امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در زنجان، اظهار کرد: کشور ایران به دلیل داشتن تنوع آب و هوایی و شرایط خاص جغرافیایی زمینه پیدایش و شکل‌گیری انواع بلایای طبیعی را دارد.

وی ادامه داد: استقرار شهرها و روستاها در مناطق کوهپایه‌ای، تخریب پوشش گیاهی، عدم رعایت مسائل ایمنی و حریم رودخانه‌ها، ساخت و سازهای بی‌رویه در مسیل‌ها، زیر کشت بردن اراضی حاشیه رودها و سایر عوامل از دلایل وقوع بلایای طبیعی است.

رئیس واحد مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه بر اساس آمارهای رسمی گزارش شده از 40 بلای طبیعی شناخته شده در دنیا 31 مورد آن در ایران رخ می‌دهد، افزود: استان زنجان نیز به دلیل کوهستانی بودن و درصد بالای تخریب پوشش گیاهی همواره در معرض آسیب‌های ناشی از وقوع بلایای طبیعی قرار دارد.

وی وقوع سیل و خشکسالی و در مواقعی زلزله را مهم‌ترین بلایای طبیعی استان برشمرد و افزود: از سال 77 تا 88 حداقل پنج خشکسالی در استان به وقوع پیوسته است.

سالک یادآور شد: در سال‌هایی که میزان بارندگی متوسط سالانه رقم 300 تا 320 میلی‌متر را نشان می‌دهد حداقل هفت مورد سیل سنگین با خسارت‌های جانی و مالی در زنجان رخ داده است.

وی تصریح کرد: آبخیزداری مدیریت و بهره‌برداری هماهنگ، یکپارچه و قانونمند از منابع طبیعی، کشاورزی، انسانی و اقتصادی محسوب می‌شود مشروط بر آنکه سرمایه اصلی از جمله آب و خاک است که کاملا حفظ شود.

رئیس واحد مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان خاطرنشان کرد: توسعه پایدار به سمت بهره‌برداری همه جانبه و کلی از منابع طبیعی به نحوی که این منابع اولیه برای حیات نسل‌های آینده هم قابل بهره‌برداری باشد، گفته می‌شود.

وی با بیان اینکه مدیریت جامع منابع طبیعی مدیریتی است که در آن مسائل طبیعی جدا از مسائل اجتماعی و اقتصادی نیست، افزود: در این مدیریت مسائل زیست محیطی و تولید، توزیع و کیفیت آب و پوشش گیاهی، استمرار داشتن یک حالت پایدار، تدریجی و  دائمی بودن سیاست‌ها و برنامه‌ها، تصمیمات و سیاستگذاری‌ها عموما از پائین به بالا و عامل انسانی ارتقاء و آموزش آن نقش اساسی دارد.

وی یادآور شد: اطلاع‌رسانی، ترویج همگانی و آموزش رسانه‌ای مردم در حفظ محیط زیست به ویژه حفاظت جنگل‌ها و مراتع و همچنین توجه به مدیریت‌های جامع در برنامه‌ریزی می‌تواند اثرات بلایای طبیعی را کاهش دهد.

انتهای پیام/ع20/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول