اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

دبیر کمیته اطلاع‌رسانی همایش ملی دینورشناسی:

همایش ملی دینورشناسی شهریور ماه برگزار می‌شود

خبرگزاری فارس: دبیر کمیته اطلاع‌رسانی همایش ملی دینورشناسی گفت: همایش ملی دینور شناسی موجب درک دقیق‌تر تاریخ استان کرمانشاه می‌شود.

همایش ملی دینورشناسی شهریور ماه برگزار می‌شود

مهدی زارعی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کرمانشاه با اشاره به پیشینه تاریخی دینور، گفت: منطقه دینور از نظر تاریخی دارای جایگاه بسیار مهمی در کشور و حتی جهان است و براساس اظهار نظر بسیاری از دانشمندان و باستان‌شناسان اولین زندگی‌های بشری در این منطقه نمود پیدا کرده است.

زارعی تصریح کرد: شهر دینور از توابع شهرستان صحنه دارای سابقه تاریخی و فرهنگی به قدمت 9 هزار سال قبل از میلاد و در صدر اسلام نیز جزو اولین مناطقی بوده است که به اسلام گرویده‌اند و به‌همین منظور یکی از دلایل نام‌گذاری دینور به‌خاطر دین‌آوری بوده و در صدر اسلام به نام ماه‌الکوفه معروف بوده است.

دبیر کمیته اطلاع‌رسانی همایش ملی دینورشناسی افزود: بزرگانی چون ملاپریشان دینوری و ابوحنیفه دینوری باعث مطرح کردن این منطقه از دیدگاه علمی و فرهنگی و اسلامی شده‌اند.

زارعی گفت: هم‌اکنون بخش دینور با وسعتی بالغ بر 742 کیلومتر مربع به شهرستان‌های کرمانشاه، کامیاران، صحنه و سنقر متصل و دارای سه دهستان (مرکزی، حر، کندوله) و 107 روستا است، جمعیت بخش دینور حدود 23 هزار نفر است و از نظر کشاورزی، دامپروری و باغات از مناطق حاصلخیز و خوش آب و هوای استان کرمانشاه محسوب می‌شود.

وی افزود: از نظر آب و هوا دهستان‌های حر و کندوله بسیار مناسب و معتدل است و در فصل‌های بهار و تابستان مسافرین و گردشگران زیادی را جذب می‌کند و از نظر گردشگری منطقه‌ای زیبا و دیدنی است.

وی با اشاره به برخی از مکان‌های تاریخی و باستانی در دینور، تاکید کرد: کاوش‌های اولیه هیات باستان‌شناسی ایرانی ـ انگلیسی در تپه شیخی‌آباد روستای کردویج از منطقه دینور، از قدمت 10 هزار ساله یک‌جانشینی در این منطقه حکایت دارد.

زارعی تاکید کرد: تپه باستانی درخت مصطفی روستای چمه دینور از دیگر مناطق باستانی دینور است که بیشتر از اینها نیاز به کاوش و بررسی دارد.

وی تاکید کرد: براساس شواهد تاریخی قرن‌ها قبل از ایجاد شهر کرمانشاه، زندگی شهری در دینور رواج داشته که متاسفانه بر اثر برخی حوادث طبیعی، مانند زمین‌لرزه شهرنشینی در دینور تحت تاثیر قرار گرفته است.

زارعی افزود: شناخت پیشینه و هویت فرهنگی گذشتگان نه تنها در زمان حال ضروری بوده بلکه از بسیاری جهات دارای اهمیت است.

دبیر کمیته اطلاع‌رسانی همایش ملی دینورشناسی تصریح کرد: اگر بخواهیم در خصوص این دو بعد بیشتر بدانیم یعنی شناخت و ناآگاهی، باید در باب شناخت بگویم که این فعل یعنی فهم از گذشته و درک آن سبب‌ساز حس غرور و افتخار در هر فردی است.

وی گفت: ناآگاهی از تاریخ و گذشته موجب هجوم و نفوذ فرهنگ بیگانگان به ریشه‌های تمدنی ما است.

وی تاکید کرد: با مقدمه‌ای که به آن اشاره کردیم در خصوص زارعی منطقه، دینور دارای فرهنگ درخشان در عصر و تمدن اسلامی بوده که این مورد باز می‌گردد به قرن سوم و چهارم هجری که این منطقه در قرون یاد شده به‌ عنوان یکی از مراکز علمی و فرهنگی جهان اسلام بوده است.

وی اظهار کرد: همچنین در این خطه دانشمندان و بزرگان بسیاری در علوم مختلف پرورانده شده‌اند که منشا خدمات ارزنده‌ای بوده که نه تنها نام‌آوری را برای این منطقه به ارمغان آورده، بلکه به جرات می‌توان گفت موجب اعتلای نام ایران بوده‌اند.

وی در خصوص میراث گران‌بهای این منطقه افزود: باید اهالی این منطقه این مورد را بدانند که وارث میراث عظیم و گران‌بها بوده و در این خصوص باید تلاش کرده و درهر نقطه‌ای که باشند نام دینور را به‌موجب تاریخ و پیشینه گران‌بهایش پر افتخار و مطرح سازند که این امر سبب سربلندی این منطقه است.

دبیر کمیته اطلاع‌رسانی همایش ملی دینورشناسی تصریح کرد: تاریخ در واقع آیینه صاف و روشنی است که نمای حقایق را بر ما روشن می‌کند و امید است همایش یاد شده گامی باشد در راستای شناساندن تاریخ این منطقه و در کنار آن دانشمندان و بزرگان آن که برای مردم گمنام مانده‌اند.

زارعی با اشاره به نقش کلیدی رسانه‌ها در شناساندن بیشتر دینور به دیگر هموطنان، گفت: از رسانه‌های استان کرمانشاه انتظار داریم که این همایش ملی را به‌صورت جامع و کامل پوشش دهند تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن پتانسیل‌های فرهنگی و دینی دینور را معرفی کنیم، زیرا این همایش ملی برای شناخت هر چه بیشتر هم‌وطنان از قدمت و مشاهیر و دانشمندان دینوری است.

این همایش ملی در محورهایی، مانند بررسی مطالعات باستان‌شناختی دینور، جغرافیای تاریخی دینور، دینور در آثار مورخان و جغرافی‌دانان و جهانگردان، بررسی احوال و افکار مشاهیر و رجال دینور (دانشمندان، مورخان، عارفان و شاعران)، بررسی علل و عوامل رونق فرهنگی ـ تمدنی دینور در قرون اولیه اسلام، بررسی احوال و تاریخ خاندان‌های حکومت‌گر در دینور، تبیین جایگاه و پیشینه علمی و فرهنگی دینور در تمدن ایران و اسلام، بررسی تاریخی طرح مباحث عرفانی در دینور، تحلیل و بررسی تاثیر متقابل مکتب عرفانی دینور با دیگر مکاتب عرفانی، بررسی درون مایه‌های عرفانی و افکار عارفان دینور، امکان‌سنجی ظرفیت‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی حال و آینده دینور، بررسی علل و عوامل انحطاط و افول علمی ـ تمدنی دینور، بررسی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری دینور، بررسی و تحلیل آیین‌های بومی و مذهبی در دینور برگزار می‌شود.

انتهای پیام/خ10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول