به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، معاون جهاد کشاورزی ایرانشهر درباره میوه سپستان اظهار داشت: این درخت همیشه سبز با شاخههای گسترده و با چند تنه با ارتفاع 50 متر در نواحی سواحل خلیج فارس و سیستان و بلوچستان میروید و میوه آن به بزرگی گیلاس است.
قوام بامری گفت: میوه سپستان علاوه بر مصرف خوراکی در درمان بیماریهای استخوانی و آسم نیز بسیار مفید است.
وی بیان داشت: فصل برداشت محصول سپستان از اواخر خرداد ماه آغاز و تا پایان تیرماه ادامه دارد.
معاون جهاد کشاورزی ایرانشهر افزود: میوه نارس سپستان برای تهیه ترشی استفاده میشود.
بامری ادامه داد: سپستان برای درمان دردهای استخوانی و آسم مفید شناخته شده است به طوری که مردم منطقه ایرانشهر از میوه این گیاه به دلیل خواص درمانی آن بسیار استفاده میکنند.
انتشار جغرافیایی درخت سپستان غیر بومی و از تیره گل گاوزبان است که در بعضی از نواحی ایران از جمله سواحل خلیج فارس و مناطقی از سیستان و بلوچستان به ویژه در شهرستان ایرانشهر رشد میکند.
این درخت همیشه سبز در ایرانشهر به صورت خودرو بوده و با توجه به خواص دارویی آن ضروری است تا در این زمینه برای تحقیق بیشتر و گسترش این گیاه تلاش بیشتری از سوی مسئولان مربوطه صورت پذیرد.
درخت سپستان اکنون در بیشتر خیابانها، پارکها و منازل شهروندان ایرانشهری وجود دارد.
شهرستان ایرانشهر با داشتن آب و هوای مناسب از جمله مناطق مستعد رشد گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان است به طوری که هم اکنون 50 گونه از این گیاهان در منطقه وجود دارد و مردم به ویژه روستاییان و عشایر برای درمان بعضی از بیماریها از آنها استفاده میکنند.
درخت سپستان با نام علمی Cordia myxa، تقریباً تابدار با پوستی قهوهای، شکافدار و شاخههای گسترده و برگهای سبز با چند تنه به ارتفاع بیش از پنج متر است.
میوه این درخت به بزرگی گیلاس و تخم مرغی شکل و در هنگام رسیدن زرد رنگ شده و در آخر متمایل به سیاه میشود.
فصل گل دهی این گیاه اواخر اسفند و فروردین ماه است که مردم منطقه از محصول نارس آن برای ترشی استفاده میکنند.
سپستان گیاهی درختی، با برگهای بدون کرک و میوهای به اندازه آلوی کوچک است. در درون این میوه شیرهای لزج و بی مزه موجود است که کاربرد دارویی دارد.
این گیاه از خانواده گاوزبان است و در سواحل خلیج فارس، جزیره خارک، هند، چین و تایوان میروید.
انتهای پیام/ی20/ض1002