سیدمحمدتقی سجادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم تولید محصول سالم را یکی از فعالیتهای معاونت بهبود تولیدات گیاهی ذکر کرد و اظهار داشت: باید تا پایان برنامه پنج ساله 25 درصد کل اراضی کشاورزی اعم از زراعی و باغی زیر پوشش طرح آی.پی.ام قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: این طرح مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات است که در آن استفاده از سموم کاهش پیدا میکند و عوامل بیولوژیکی جایگزین عوامل یا سموم شیمیایی میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: در این طرح محصولی تولید میشود که از نظر باقیمانده سموم استاندارد است.
وی با بیان اینکه 13 محصول در استان قم اعم از محصولات زراعی و باغی زیر پوشش طرح مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات قرار گرفته است گفت: سبزی، محصولات گلخانهای، گیلاس، پسته، محصولات زارعی مانند گندم، جو و کلزا عمدهترین محصولاتی هستند که زیر پوشش این طرح قرار گرفتند.
سجادی خاطر نشان کرد: کشاورزی حفاظتی از دیگر طرحهای معاونت بهبود تولیدات گیاهی بوده که در نتیجه اجرای عملیات حفاظتی در این طرح، بقایای گیاهی و رطوبت در خاک حفظ میشود.
وی با اشاره به مشکلات حوزه زراعت در سالهای گذشته گفت: سالهای گذشته باقیمانده محصولات زراعی از روی زمین برداشته یا سوزانده میشد در نتیجه ترکیب فیزیکی خاک به هم میخورد و ساختار آن دچار چالش میشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم عنوان داشت: طرح حفاظتی خاکورزی یکی دیگر از برنامههای این معاونت بوده که در آن به جای اینکه کشاورز از گاو آهنهای برگرداندار برای شخم زدن زمین استفاده کند و خاک را زیر و رو کند، خاک بدون زیر و رو شدن شخم میخورد و در نتیجه رطوبت آن حفظ میشود.
وی ادامه داد: با استفاده از این روش حداقل یک نوبت آبیاری در زمان خشکسالی و کم آبی کاهش پیدا میکند.
سجادی یادآور شد: بیش از هشت هزار هکتار امسال زیر پوشش برنامههای خاکورزی حفاظتی قرار گرفته است.
انتهای پیام/و20/د1000