آذر نامجو در حاشیه برگزاری سمینار آموزشی «محصولات ارگانیک» در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان اظهار داشت: نیاز به غذای بیشتر در جهان امروز موجب استفاده بشر از برخی مواد شیمیایی برای افزایش راندمان تولید شده است.
وی افزود: این روشهای افزایش تولید با تمام فوایدی که برای بشر داشتهاند موجب کاهش ارزش غذایی و بعضا ایجاد زمینه برای برخی بیماریها شدهاند.
رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: باقیمانده انواع کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات در گیاهانی که به عنوان خوراک دام و طیور استفاده میشوند نیز ممکن است باقیماندههایی در گوشت این حیوانات ایجاد کند.
نامجو با اشاره به افزایش برخی بیماریها از جمله سرطانها، بیماریهای مزمن با منشا غیر مشخص، اختلالات کبدی و برخی بیماریهای تنفسی افزود: افزایش اینگونه بیماریها نیز میتواند از عوارض باقیمانده انواع مواد شیمیایی و آنتیبیوتیکها در غذا باشد.
وی عنوان کرد: اداره کل دامپزشکی استان کرمان طی سالهای اخیر با توجه ویژه به این نکات اقدام به اجرای طرحهای پایش مواد غذایی با منشا فرآوردههای خام دامی و اصلاح برخی موارد قابل کنترل کرده است.
رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل دامپزشکی استان کرمان اجرای طرح مرغ بدون آنتیبیوتیک را از جمله این اقدامات دانست و بیان داشت: رعایت نکات بهداشتی و دوره پرهیز دارویی توسط تولیدکنندگان بسیار حائز اهمیت است.
وی ابراز داشت: در همین راستا کلاسهای آموزشی برای دامداران با محوریت آموزش دوره پرهیز دارویی و عدم مصرف خودسرانه دارو و آنتیبیوتیک در دام در سالهای اخیر افزایش یافته است.
این مسئول دامپزشکی استان کرمان اقدام دیگر این اداره کل را برگزاری دورههای آموزشی و بازآموزی برای کارشناسان دامپزشکی استان دانست و خاطرنشان کرد: گردهمایی آموزشی «محصولات ارگانیکـ» در همین چارچوب برای کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار شد.
نامجو اذعان داشت: با توجه به رعایت ضوابط و استانداردهای مربوطه توسط تولیدکنندگان محصولات ارگانیک، باقیمانده انواع مواد شیمیایی و سموم در این محصولات وجود ندارد.
انتهای پیام/ب20/ژ1001