به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی، مجید غفوری اظهار کرد: تب مالت، یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و این استان با توجه به آنکه قطب دامپروری و کشاورزی است با شیوع بالای این بیماری مواجه است.
وی تب مالت را از جمله بیماریهای اندمیک خراسانشمالی خواند و گفت: عامل ایجاد کننده این بیماری باکتری به نام «بروسلا» است که یک کوکوباسیل گرم منفی است.
غفوری این بیماری را بیماری هزار چهره دانست و افزود: بیماران مبتلا به تب مالت با علایم مختلف به پزشک مراجعه میکنند و شایعترین تظاهر بالینی آن شامل تب، درد عضلانی، اسکلتی، تعریق، ضعف عمومی و درگیری ارگانهای مختلف بدن است.
وی تصریح کرد: استفاده از محصولات دامی آلوده شامل شیر، لبنیات، گوشت و احشاء (جگر) دامآلوده و تماس تنفسی از راههای انتقال این بیماری به شمار میرود.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی نسبت به مصرف بستنی هشدار داد و گفت: با توجه به گرمشدن هوا و افزایش تمایل به مصرف بستنیهای متنوع به طور حتم از نوع بستنیهای پاستوریزه، مصرف کنید، زیرا مصرف بستنیهای سنتی احتمال ابتلا به تب مالت را افزایش میدهد.
وی اظهار کرد: تشخیص دیر هنگام و تأخیر در درمان این بیماری، با عوارض جبران ناپذیری نظیر عفونتهای مغزی یا مننژیت بروسلایی، درگیری قلب، ایجاد اندوکاردیت بروسلایی و آلودگی سیستم تناسلی و ناباروری همراه است.
غفوری با تاکید بر حساسیت بیشتر کادر پزشکی و عموم نسبت به این بیماری یادآور شد: مصرف نکردن مواد لبنی غیر پاستوریزه و پرهیز از مصرف سرشیر، پنیر محلی و بستنیهای سنتی تا حدودی از این بیماری پیشگیری میکند.
وی با بیان اینکه میزان ابتلا به تب مالت در فصل بهار به دلیل زایش دامها افزایش مییابد، اظهار کرد: افرادی که اصرار به خوردن شیر و پنیر محلی دارند باید به طور حتم نیم ساعت کامل شیر را بجوشانند و پنیر را 30 تا 40 روز در آب نمک بخوابانند و سپس آن را مصرف کنند.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی آمار ابتلا به تب مالت در استان را از ابتدای سال تاکنون 26 نفر اعلام کرد و گفت: موارد ابتلا به این بیماری خیلی بیشتر از این آمار است زیرا بسیاری از بیماران به شکل سرپایی به مطبهای خصوصی مراجعه میکنند و تمام مراحل تشخیص و درمان در آن جا انجام میشود.
انتهای پیام/خ30/ض1002