به گزارش خبرگزاری فارس از کوهبنان، محمود زینالدینی پیش از ظهر امروز در کارگاه آموزشی بیماری تب کریمهکنگو با اشاره به راههای انتقال این بیماری اظهار داشت: بیماری از دو طریق نیش کنه آلوده و تماس با ترشحات دام آلوده به انسان منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: سمپاشی برای از بین بردن کنه و مراقبت در برابر نیش کنه و پرهیز از تماس با ترشحات دام حین ذبح با پوشیدن لباس کار مناسب، چکمه، دستکش، ماسک و عینک را از راههای جلوگیری از ابتلا به تب خونریزیدهنده کریمهکنگو است.
زینالدینی با بیان اینکه بیماری کریمهکنگو در دام علائمی ندارد و تشخیص بیماری در دام مشکل است، افزود: دام فقط به مدت یک هفته دارای تب خفیفی است و در این مدت یک هفته کنههای روی بدن دام به ویروس بیماری آلوده میشوند و این کنههای آلوده بعد از جدا شدن از بدن دام میتوانند برای انسانها و سایر دامها بیماریزا باشند.
وی بیان داشت: هر ساله با افزایش فعالیت کنهها در فصل بهار و تابستان موارد رخداد بیماری افزایش مییابد و بیماری را با نقل و انتقال و قاچاق دام هم در ارتباط دانست و گفت بیماری در ایران و تمام کشورهای همسایه ایران وجود دارد.
زینالدینی خاطرنشان کرد: بیماری از طریق گوشت و فرآوردههای دامی منتقل نمیشود و جای نگرانی از این لحاظ وجود ندارد.
وی به شهروندان توصیه کرد گوشت را صرفاً از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند و برای افزایش کیفیت بهداشتی و غذایی گوشت باید به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
انتهای پیام/ب20/ژ1001