مجید اسدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهربابک اظهار داشت: بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میشود و باکتری بروسلا که ایجادکننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد.
اسدی گفت: این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به تب مالت همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک بیان داشت: بروسلا از طریق دستگاه گوارش، دستگاه تنفس، مخاط و پوست ناسالم وارد بدن انسان میشود و شایعترین و مهمترین راه انتقال تب مالت در ایران خوردن شیر آلوده به میکروب است.
وی خاطرنشان کرد: تب مالت که از آن به عنوان بیماری هزار چهره یاد میکنند، علائم بسیار متنوعی دارد و اندامهای مختلفی را درگیر میکند، اما به طور کلی مهمترین علائم این بیماری تب، سردرد، خستگی و استخوان درد است.
اسدی ابراز داشت: شیرهای غیر پاستوریزه به دلیل چربی بالا و طعم خاص خود مورد توجه عامه مردم هستند و میتوانند موجب بروز تب مالت شوند، البته مصرف کردن اینگونه شیرها توصیه نمیشود و میتوان در صورت تمایل به مصرف شیرهای غیر پاستوریزه به منظور اطمینان از عدم بروز این بیماری شیر را به مدت 10 تا 20 دقیقه و به صورت کامل جوشاند.
وی عنوان کرد: باکتری بیماری تب مالت تا دمای 67 درجه سانتیگراد مقاومت میکند و تنها با جوشاندن کامل شیر در این مدت زمان میتوان آن را از بین برد و همچنین معدوم کردن حیوانات آلوده و دلیل سقط شده و جفت این حیوانات و ضد عفونی کردن محل نگهداری حیوانات نیز در جلوگیری از بروز این بیماری یک اقدام ضروری است.
اسدی تصریح کرد: صنعتی کردن دامپروریها و استفاده از استانداردهای بهداشتی در پرورش دام، واکسیناسیون و نیز شناسایی و کشتار سریع دام آلوده به منظور جلوگیری از ابتلای سایر دامها از راههای پیشگیری بیماری تب مالت است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک اذعان داشت: در این راستا و به منظور ریشهکنی این بیماری عملیات واکسیناسیون توسط بخش دولتی و خصوصی به تعداد 200 رأس گوسفند و بز در شهرستان شهربابک انجام میشود.
انتهای پیام/ب20/ژ1001