اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل دامپزشکی استان یزد:

750هزار راس انواع دام در یزد علیه تب مالت واکسینه شدند

خبرگزاری فارس: مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: حدود 750هزار راس انواع دام سنگین و سبک در استان یزد علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند.

750هزار راس انواع دام در یزد علیه تب مالت واکسینه شدند

اکبر حدادزاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یزد اظهار داشت: در طول 10 ماه گذشته 23 هزار و 700 راس گاو و گوساله علیه بیماری بروسلوز یا تب مالت واکسینه شدند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 51 درصدی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در این مدت همچنین 10هزار و 675 راس گاو از نظر بیماری بروسلوز آزمایش شدند که این میزان بیش از 50 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

حدادزاده یادآور شد: همچنین در راستای مبارزه با بیماری تب مالت در گوسفند و بز، در سال جاری 709 هزار و 243 راس گوسفند، بز، بزغاله علیه این بیماری واکسینه شده‌اند که این میزان نسبت به سال گذشته افزایش بیش از چهار برابری داشته است.

وی با اشاره به راه‌های انتقال بیماری تب مالت افزود: تب مالت از طریق فرآورده‌های خام لبنی منتقل می‌شود و از بیماری‌های مشترک میان انسان و دام به شمار می‌رود.

حدادزاده با بیان اینکه واکسیناسیون دام‌ها تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: دامدارانی که در سال جاری واکسیناسیون تب مالت در واحد آنها انجام نشده است، با شبکه‌های دامپزشکی شهرستان مربوطه تماس بگیرند.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه انتقال بیماری تب مالت به واحدهای دامداری به طور عمده از طریق خرید دام‌های جدید به ویژه خرید دام از میادین دام کشتارگاه‌ها صورت می‌گیرد، توصیه اکید می‌شود که دامداران از خرید دام‌هایی که واکسینه نشده‌اند، به ویژه از میادین دام خودداری کنند.

* بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌شود.

باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد، این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می‌گیرد.

تب مالت از گاو، خوک، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال می‌یابد اما از انسان به انسان خیر. تب مالت روی اعضای خون‌ساز بدن مانند مغز استخوان، گره‌های لنفاوی، کبد و طحال تاثیر می‌گذارد. تب مالت در دو نوع حاد و مزمن دیده می‌شود، دوره نهفتگی این بیماری می‌تواند 5 تا 60 روز باشد، چندین ماه نیز دیده شده ‌است. تب مالت در مردان 20 تا  60ساله شایع‌تر است‌.

انتهای پیام/غ10

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول