اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس اداره اسناد و مدارک آستان قدس رضوی:

هویت تاریخی مشهد مشخص شود

خبرگزاری فارس: رئیس اداره اسناد و مدارک آستان قدس رضوی گفت: با استفاده از اسناد و کتاب‌های موجود در ارتباط با تاریخ مشهد، باید هویت تاریخی مشهد در کشور مشخص شود.

هویت تاریخی مشهد مشخص شود

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، ابوالفضل حسن‌آبادی ظهر امروز در نشست بررسی‌ آسیب‌شناسانه پژوهش‌های تاریخی مشهد در تالار شهید رجایی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی اظهار کرد: حس محلی‌گرایی و وطن‌دوستی که انگیزه اصلی نگارش کتاب‌های محلی است در آثار دوره قاجاریه بسیار کم‌رنگ است.

وی با اشاره به اینکه انگیزه مذهبی در نگارش آثار تاریخی مشهد غلبه دارد، ادامه داد: آستان قدس رضوی، خراسان و مشهد سه ضلع اصلی تاریخ‌نگاری مشهد هستند و موضوع‌گرایی در تاریخ دوره قاجار یکی از غنی‌ترین محلی‌نگاری‌ها در ایران است.

حسن‌آبادی در ادامه با اشاره به آثار نگاشته شده در دوره پهلوی، گفت: آثار محمدحسین ادیب‌هروی رابط میان تاریخ‌نگاری قاجاریه و پهلوی است.

رئیس اداره اسناد و مدارک آستان قدس رضوی عنوان کرد: نبود تالیف کتابی به نام مشهد، به سبب کمرنگ بودن انگیزه‌ وطنی در نگارش کتاب‌های تاریخ محلی و همچنین اهمیت تاریخی موضوعی کتاب‌ها در این دوره است. از 97 کتابی که از دهه 30 تا 50 در زمینه تاریخ‌نگاری محلی خراسان به چاپ رسیده است، حدود 24 کتاب در ارتباط با مشهد است.

حسن‌آبادی در ادامه بیان کرد: تاریخ‌نگاری مذهبی در دوره پهلوی دوم با نگارش دو کتاب تاریخ آستان قدس رضوی در قالب چهار کتاب آغاز شد.

رئیس اداره اسناد و مدارک آستان قدس رضوی عنوان کرد: جا دارد در مشهد کتاب‌های فاخرتری منتشر و چاپ شود چراکه مشهد نقش به‌سزایی در انقلاب اسلامی کشور داشته است.

وی خاطرنشان کرد: مشهد در زمره سه قطب اصلی انتشارات در ایران است و از دویست و 62 کتاب تاریخ‌محلی خراسان حدود یکصد و 50 کتاب در مشهد چاپ شده که نشان از ظرفیت بالای مشهد در بخش انتشارات دارد.

حسن‌آبادی با تاکید بر اینکه انگیزه‌های مذهبی در تاریخ‌نگاری محلی مشهد غلبه دارد، اظهار کرد: انگیزه‌های وطنی در تاریخ‌نگاری مشهد بسیار کم‌رنگ است.

رئیس اداره اسناد و مدارک آستان قدس رضوی تاکید کرد:‌ تاکنون کتابی با انگیزه صرف مشهد دوستی نگاشته نشده است و عموما ماهیت کتاب‌ها توصیفی است و از جایگاه تحلیلی برخوردار نیستند.

وی در ادامه افزود: از منابع با ارزش روزنامه‌ها که از غنای بسیاری در خراسان‌ برخوردار هستند و همچنین سرشماری‌های تحقیقی در مشهد استفاده نشده و از ظرفیت آنها چشم‌پوشی شده است.

حسن‌آبادی خاطرنشان کرد: نبود انجمن مشهدشناسی باوجود ظرفیت‌های بالقوه، فعال نبودن گروه تاریخ مشهد در مقایسه با دیگر گروه‌های کشور و همچنین استفاده از اسناد آرشیوی با توجه به وجود مرکز اسناد آستان‌ قدس رضوی، از مهمترین عوامل کمرنگ شدن کتاب‌ها با موضوعیت مشهد در خراسان است.

انتهای پیام/70018/خ30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول