مهدی بماندشتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در فهرج با تأکید بر خرید ماهی قرمز از مراکز مجاز بهداشتی زیر نظارت دامپزشکی اظهار داشت: رعایت نکردن مسائل بهداشتی میتواند سبب بیماری پوستی و گوارشی در کودکان شود.
وی افزود: از خرید ماهی بیقرار با بالههای سائیده و یا تاخورده، دارای زخم یا لکههای پنبهای سفید رنگ روی بدن با چشم بیرون زده و پولکهای ریخته خودداری شود.
رئیس شبکه دامپزشکی فهرج با توصیه به اینکه در صورت مبتلا به آلرژی پوستی از دست زدن به ماهی یا آب آن بدون دستکش خودداری کنند، بیان داشت: کودکان خود را از دست زدن به آب یا بدن ماهی منع کنید.
خرید گوشت مهردار از بروز بیماریها پیشگیری میکند
بماندشتی با اشاره فعالیتهای دامپزشکی فهرج ابراز داشت: برای شناسایی دامهای سنگین مبتلا به بیماری بروسلوز شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج بر اساس ماموریتهای شش ماهه اقدام به خونگیری از دامهای سنگین موجود در دامداریها، شناسایی و کشتار دام آلوده میکند و برای تحقق این هدف بیش از 850 رأس دام سنگین تا پایان سال جاری خونگیری میشوند.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ مورد ابتلا به بیماری تب مالت در دامهای فهرج مشاهده نشده است، یکی دیگر از اقدامات شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج را تست توبرکولین به منظور جداسازی و حذف دام سنگین راکتور سل عنوان کرد و خاطر نشان کرد: بیش از یک هزار رأس دام سنگین تا پایان سال جاری مورد تست توبرکولیناسیون قرار میگیرند.
بماندشتی، رعایت نکات بهداشتی و قرنطینهای، جلوگیری از کشتار غیر مجاز دام و تهیه فرآوردههای خام دامی مورد نیاز از مراکز معتبر زیر نظارت دامپزشکی و ممهور به مهر کشتارگاه را از مهمترین عوامل پیشیگری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام برشمرد.
وی افزود: یکی از سیاستهای اصلی دامپزشکی، شناسایی و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که بیماری بروسلوز یا تب مالت از مهمترین آنها به شمار میآید.
تغییر رنگ ماهی قرمز در فضای تاریک
مرضیه صادقی رئیس دامپزشکی ارزوئیه به خبنرگار فارس گفت: ماهی قرمز به نامهای ماهی طلایی، ماهی گلی و ماهی حوض نیز خوانده میشوند، این ماهی همه چیز خوار است.
وی افزود: دست زدن به آنها میتواند سبب آسیب و یا برداشته شدن پوست حفاظتی ماهی شود و ماهی را در معرض آلودگیهای انگلی و باکتریایی قرار دهد، این ماهی میتواند با شنا کردن سطح آب در هنگام غذا دادن به افراد پاسخ دهد.
صادقی تصریح کرد: طول عمر ماهی قرمز خانگی تا 10 سال هم میرسد و اگر این ماهی مدت طولانی در تاریکی بماند، میتواند به تدریج تغییر رنگ دهد.
وی گفت: مکانهای گرم مناسب نگهداری نیست و آب ماهی باید یک تا دو بار در هفته عوض شود، غذای ماهی باید صنعتی باشد در غیر این صورت نان و شیرینی استفاده شود.
صادقی بیان کرد: بیماریهای شایع در ماهی قرمز را میتوان خفگی به علت کمبود اکسیژن، اسیدی شدن آب که با اضافه نمودن محلول آهک به آب میتوان PH آب را تنظیم کرد و قلیایی شدن آب که با تعویض بهموقع آب میتوان جلوی آن را گرفت، اشاره کرد.
انتهای پیام/80013/غ30/د1000