به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، جهانگیر پورهمت در جلسه بررسی و ارائه راهکار برای رفع مشکلات پسته در موسسه تحقیقات پسته رفسنجان اظهار داشت: صادرات بخش کشاورزی بیش از 15 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و این صادرات هر روز بیشتر میشود و نقش محوری که کشاورزی در زیرساختها دارد نشان داد که کشاورزی استخوانبندی اصلی اقتصاد مقاومتی ایران است.
وی با بیان اینکه کشاورزی محور اصلی توسعه اقتصاد کشور است، افزود: بیش از 95 درصد محصولات مورد نیاز ما در کشور تولید میشود و این مهم در توسعه صادرات برای استقلال سیاسی اهمیت زیادی دارد و کشور ما در زمینههای علم و فناوری سرآمد است و این امر در زمینه کشاورزی نیز سبب اقتدار ایران شده است.
پورهمت بیان کرد: موسسه تحقیقات پسته رفسنجان یک موسسه تحقیقاتی ملی است و باید کار ملی انجام دهد و به سایر شهرستانهایی که به تولید پسته میپردازند، ارائه خدمت کند و مشکلات و مسائل مربوط به کشاورزی در رفسنجان باید به صورت خاص پیگیری شود و هر جا که لازم باشد، طی مدت 24 ساعت مقالات مورد نیاز به محققان را ارائه میدهیم.
معاون وزیر در مورد نقشه راه پسته گفت: برای تهیه این نقشه که با همکاری محققان دانشگاهی و فعالان صنعت پسته در حال انجام است و برنامههای راهبردی که برای پسته دراین نقشه در دست اقدام داریم و این مهم تا پایان سال جاری تدوین و در اختیار مسئولان مربوطه قرار میگیرد.
پورهمت درباره مدیریت مصرف آب تصریح کرد: این مشکل از طریق اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار و خاموش کردن موتورپمپها اندکی جبران میشود، اما کاهش سطح زیر کشت نیز راهکاری است که کشاورزان میتوانند آن را به کار گیرند که در این صورت میتوانند آب بیشتری برای محدوده کمتری استفاده کنند.
وی صنایع تبدیلی و فرآوری بخش پسته را مهم خواند و افزود: فرآوری پسته باید در رفسنجان انجام گیرد تا ارزش افزودهای که چند برابر میشود، نصیب خود شهرستان شود.
پورهمت مدیریت یکپارچه باغها را از دیگر روشها در کاهش نهادهها و صرفهجویی در آن دانست و بیان کرد: باید به تکنولوژی دست یابیم که بخشی از نمک موجود در چاههای کشاورزی را کاهش دهد تا بتوانیم آب بیشتری به مزارع برسانیم و در این زمینه پیشرفتهایی هم داشتیم.
وی با اشاره به کشاورزی در امریکا بیان داشت: هنر کشاورز ایرانی را نباید با کشاورز آمریکایی مقایسه کرد، زیرا کشاورز آمریکایی با کشت محصول با آب شیرین به تولید میپردازد و این در حالی است که کشاورز ایرانی با همت و هنر خود از آب شور محصول پسته را با کیفیت جهانی عملآوری میکند.
انتهای پیام/80019/غ30/ض1002