اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

آسیب‌شناسی نظام اداری ایران به روایت پورمحمدی‌

‌نظام اداری ‌‌ایران عقب مانده است/ روح معنویت در ادارات تقویت شود

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان بازرسی گفت: با وجود مدیران و کارمندان مطلوب و مناسب، باز هم خروجی دستگاه‌های اداری مطلوب نیست و این ناکارآمدی نظام اداری با فرهنگ انقلابی و تحولات علمی، موفق به تغییر و رشد نشده است.

‌نظام اداری ‌‌ایران عقب مانده است/ روح معنویت در ادارات تقویت شود

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی ‌در همایش نقش دستگاه‌های نظارتی در ارتقای سلامت نظام و مقابله با فساد در دانشگاه باهنر کرمان اظهار داشت: معتقدم تحقیق، توسعه و پرسشگری بستر توسعه به شمار می‌رود و بر همین اساس این هفته فرصتی مغتنم برای ترویج فرهنگ تحقیق و پژوهش است.

وی در ‌ارتباط با هفته وحدت و حوزه دانشگاه و تفاوت این دو حوزه گفت: برخی معتقدند که دین حوزه تعبد، تقلید، پذیرش، تمکین و اطاعت بی‌چون و چرای دستورات خداوند است و تحقیق، پژوهش و سئوال در حوزه علم راه دارد که برای حرف زدن نیاز به دلیل و سند دارد.

پورمحمدی افزود: آنان بر این باورند که این دو حوزه هر کدام برای تأمین بخشی از نیازهای انسان کاربرد دارند.

وی ادامه داد: نتیجه این دیدگاه این است که هرچه علم جلو می‌رود از حوزه دین بیشتر فاصله می‌گیرد، زیرا علم در بستر پرسش حرکت می‌کند، اما دین تفکرات ثابت برای اطاعت دارد.

وزیر اسبق کشور تصریح کرد: تا وقتی این تفکرات در جامعه حاکم شود، برای پرسش‌های علمی هیچ نیازی به دین نمی‌بینند و علم را متعلق به انسان‌های امروزی می‌دانند که نیازی به گرایش دینی ندارند.

وی افزود: این فریب بزرگی است که انسانی توسعه‌گرا، پیشرو و نوگرا با آن درگیر شده و بخش بزرگی از اندوخته‌های خود را از دست می‌دهد، حال آن که با مراجعه به متون دینی از دعوت به علم و تفکر در آن پی می‌بریم.

پورمحمدی با اشاره به آیات قرآن، اوج بندگی را خضوع در برابر خداوند عنوان کرد و گفت: خداوند علما را بهترین بندگان در مراتب اطاعت می‌داند که در برابر عظمت خداوند خاشع هستند.

اسلام دین تقلید نیست

رئیس سازمان بازرسی کشور بیان داشت: دین برای ترویج فضای تعقل، تدبر، تفکر و تأمل آمده که توحید را هم از روی تقلید قبول نمی‌کند و از انسان‌ها می‌خواهد با استدلال به قبول احکام، معاد، سرنوشت، عدالت در نظام و رسالت پیامبران بپردازند.

وی با اشاره به اینکه اساس دین بر مبنای تفکر است، ابراز داشت: دین به معنای تقلید و تسلیم نیست و قرآن از جانب جهنمیان گزارش می‌دهد که می‌گویند اگر به دنبال تعقل و تفکر می‌رفتیم، جهنمی نبودیم.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: از این لحاظ به رهبران دینی علما می‌گوییم که دین در حوزه علم و معرفت رشد، تعمیق و سپس تثبیت پیدا می‌کند و این همان پیام وحدت حوزه و دانشگاه و نیز خواسته انقلاب اسلامی است.

وی اسلام را یک تمدن جهانی دانست و گفت: عده‌ای خود را در لباس دینداری قرار دادند و گفتند که دین تعبد محض می‌طلبد و جدایی دین از علم به این خاطر بود که برخی علما نتوانستند ظرافت دینی را تشخیص دهند.

کمال انسان ثمره وحدت حوزه و دانشگاه است

وی افزود: حوزه علم اگر نتواند همپای تحولات دینی جلو برود، حوزه مطلوبی نیست و نیازمند آسیب‌شناسی است.

پورمحمدی تصریح کرد: محصول نهایی وحدت علم و دانشگاه کمال انسان بوده و دستاورد قیام اسلامی برای جامعه بشریت در گرو همت حوزویان و دانشگاهیان است و با وجود ضعف‌ها، ندانم‌کاری‌ها و فشارهای دشمنان می‌توانیم پیشرفت‌های زیادی کسب کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کشور در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نظام اداری گفت: زمانی در کشور می‌توانیم از فضای مطلوب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برخوردار باشیم که بسترهای عمومی و اداری را به‌ خوبی فراهم کنیم.

وی اذعان داشت: اگر فضای اداری در جامعه شفاف، قانونمند و منظم باشد، امکان رشد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی سریع‌تر است و برای داشتن محیطی توسعه‌یافته در عرصه‌های مختلف نیازمند نظام سالم اداری هستیم.

بزرگترین سرمایه ایران نعمت اسلام است

پورمحمدی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه ایران وجود اسلام است، بیان داشت: سرمایه‌های عظیم کشور را در زمینه فرهنگ اسلامی، ظرفیت عظیم انسانی، وجود فرهیختگان در عرصه‌های مختلف، ظرفیت‌های مطلوب اقتصادی و ملت حقیقت‌طلب را به‌ وفور شاهد هستیم.

وزیر اسبق کشور عنوان کرد: در آسیب‌شناسی کشور یکی از عوامل مهم ضعف نظام اداری است و با وجود مدیران و کارمندان مطلوب و مناسب، باز هم خروجی دستگاه‌های اداری مطلوب نیست و این ناکارآمدی نظام اداری با فرهنگ انقلابی و تحولات علمی موفق به تغییر و رشد نشده است.

وی افزود: دیوان اداری برای تأمین نیازهای جامعه لازم است و باید از یافته‌های علمی و روح معنویت بیشترین بهره را ببرد.

نگاه برخی مدیران به جامعه طلبکارانه است

رئیس سازمان بازرسی کشور خاطرنشان کرد: نظام اداری با ساختار برجسته و تثبیت شده‌ای که دارد، اصلاحات را در خود هضم می‌کند و تزریق افکار سالم تأثیری در خروجی آن ندارد.

وی افزود: نوع تربیت، نوع نگاه، نوع ساختار این نظام اداری رخوت‌آمیز است و برخی از مدیران نگاه طلبکارانه‌ای به جامعه دارند که برای ارتقای سلامت اداری نیاز به تحولات مبنایی و زیربنایی داریم تا از بروز فساد در اقتصاد جلوگیری شود.

پورمحمدی بیان داشت: امروز با انحراف، بهره‌وری پایین و تولید فساد روبه‌رو هستیم و عرصه نظام اقتصادی برای آنکه متناسب با آرمان‌های انقلاب و خواسته مردم باشد، باید ابتدا به تحول نظام اداری بپردازیم.

انتهای پیام/80028/ت/ش/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول