اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت:

10 تا 15 درصد کودکان دچار اختلالات تکاملی هستند

خبرگزاری فارس: رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در همه جوامع به طور متوسط 10 تا 15 درصد کودکان دچار اختلالات تکاملی هستند.

10 تا 15 درصد کودکان دچار اختلالات تکاملی هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، سید حامد برکاتی در حاشیه کارگاه کشوری غربالگری تکامل کودکان اظهار داشت: وجود کودکانی که اختلال تکاملی دارند، سبب می‌شود نرخ سرباری جامعه بیشتر و هزینه‌های گزافی به جوامع تحمیل شود.

وی با بیان اینکه برنامه جدید سنجش اختلال تکاملی در کودکان دقیق‌تر از برنامه قبلی است، ابراز داشت: برنامه جامع اختلالات تکاملی کودکان شامل مداخلاتی از قبیل پیشگیری، تشخیص و مداخله زودهنگام و پیگیری‌های بعدی در زمینه اختلال در تکامل کودکان است.

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در همه جوامع به طور متوسط 10 تا 15 درصد کودکان دچار اختلالات تکاملی هستند و اگر این اختلالات به موقع تشخیص داده و پیشگیری و مداخله نشوند، این درصد کودکان در طولانی مدت از تکامل خدادادی محروم می‌شوند.

برکاتی با بیان اینکه برنامه‌های پیشگیری شامل توانمند کردن خانواده‌ها و رسیدگی به کودکان دارای ریسک فاکتور و عوامل خطر است، حتی پزشکان متبحری که ابزار دقیق ندارند، 20 تا 30 درصد اختلالات را نمی‌توانند به موقع کشف کنند.

برکاتی گفت: داشتن ابزار پایش نخستین گام در تشخیص به هنگام و مداخله به هنگام است تا کودکانی که در معرض اتهام هستند، تشخیص داده شده و از اختلال در تکامل آنها جلوگیری شود.

وی بیان کرد: اختلالات تکاملی به مرور ایجاد می‌شوند به طوری که در سه تا چهار درصد کودکان زیر شش ماه دیده می‌شود و به مرور افزایش پیدا می‌کند.

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت تصریح کرد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی مشکل عمده در سلامت کودکان مرگ و میر بالای آنها بود به طوری که این آمار 140 نفر از هر یک‌هزار کودک به دنیا آمده بود که 110 نفر از آنها در سال اول زندگی جان خود را از دست می‌دادند، اما امروز این آمار به 18 تا 20 کودک در هر یک‌هزار کودک رسیده است.

وی حیطه مباحث تکامل کودکان را گسترده‌تر از مباحث رشد دانست و گفت: تکامل علاوه بر شاخص‌های رشد فیزیکی و تن‌سنجی شامل مواردی همچون حیطه حرکات ظریف، حرکات درشت، مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های عاطفی و اجتماعی نیز می‌شود.

برکاتی عنوان کرد: در برنامه‌های قبلی اختلالات تکاملی کودکان از آن جا که ابزار سنجش از حساسیت بالایی برخوردار نبود از کودکان زیرپوشش برنامه دو تا سه درصد با مشکل تکاملی مواجه بودند.

وی افزود: اما با توجه به اینکه ابزارهای جدید از حساسیت بیشتری در تشخیص برخوردار هستند، این آمار افزایش پیدا کرده است.

برکاتی در تشریح وضعیت استان کرمان از نظر اختلالات تکاملی در کودکان گفت: وضعیت اختلالات تکاملی کودکان در کرمان مانند سایر استان‌های کشور است و تفاوت چندانی با سطح کشوری ندارد.

انتهای پیام/ح20/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول