به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار، ولیالله جغتایی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای جلوگیری از مخاطرات بهداشتی و آلودگیهای زیست محیطی، شهروندان دامهای خود را برای قربانی به کشتارگاه منتقل و از خدمات رایگان دامپزشکی در کشتارگاه بهرهمند شوند.
وی با اشاره به عواقب خطرناک ذبح دام قربانی خارج از کشتارگاه و معابر عمومی، گفت: انتقال و شیوع انواع بیماری مشترک بین انسان و دام، به فرد و سایر افرادی که در تماس با لاشه، خون و ترشحات هستند از جمله نتایج عدم رعایت ضوابط بهداشتی کشتار دام در منازل و معابر است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار افزود: عدم رعایت ضوابط بهداشتی کشتار دام در منازل و معابر، احتمال بروز برخی از این بیماریها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF)، تب مالت و سیاه زخم را افزایش میدهد.
جغتایی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمهکنگو باید لاشه دامها بعد از ذبح به مدت 24 تا 48 ساعت در سردخانه دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در این مدت با واکنشهای بیولوژیک در لاشه و کاهش اسیدیته آن سبب از بین رفتن عوامل عفونی موجود در لاشه، از جمله تب کریمهکنگو میشود.
انتهای پیام/ن30/گ1003