به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، علیرضا رنجبرضرابی بعد از ظهر امروز در افتتاحیه نهمین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی، ماشینآلات، سیستمهای آبیاری و کشتهای گلخانهای و هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مرغداری، دامپروری و شیلات اظهار کرد: همدان 1.2 درصد وسعت ایران و 2.5 درصد جمعیت کشور را در خود جای داده و تولیدکنندگان همدانی با تمام همت خود 5 میلیون تن محصولات زراعی را با دارا بودن 30 درصد اشتغال استان و 28 درصد ارزش افزوده مرتبط با کشاورزی را به خود اختصاص میدهند.
وی افزود: استان همدان دارای رتبه نخست کشوری در تولید محصولات زراعی مانند سیبزمینی، سیر، یونجه، گردو و... است و میتواند قطب کشاورزی کشور محسوب شود که در این راستا باید بر اساس چارچوب و برنامه مدون حرکت کنیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: با وجود کوچک بودن قطعات زمین، سن بالا و سواد کم کشاورزان، تجربه باعث شده کشاورزان نحوه بهرهبرداری از قطعات کوچک را خوب یاد گرفته و در کنار مهارتآموزی، آموزشهای فنی و حرفهای و حضور دانشآموختگان این رشته روند ارزشمندی را طی کنیم.
وی بیان کرد: در وضع موجود باید به دنبال افزایش بهرهوری با استفاده از کارایی و اثربخشی بوده و توجه به توسعه کیفی و همه جانبهنگری در بخش را به همراه کلاننگری مد نظر قرار دهیم تا شاهد خروجی ارزشمندی باشیم.
رنجبرضرابی ادامه داد: به کارگیری تجارب در کنار علم، مهارت و مجموعه اعتبارات در همه واحدها میتواند روند حرکت ما را در برنامه مثبت نشان داده و با تغییر در ساختار مدیریتی و ورود فارغالتحصیلان این رشته به بخش کشاورزی به همراه اعتبار دو برابری ایجاد شده امسال در صندوق توسعه بخش کشاورزی میتوانیم گامهای مؤثری برداریم.
وی تصریح کرد: در بیش از 60 درصد اراضی مستعد سیستم آبیاری تحت فشار فراهم شده و در بخشهای زیربنایی، توسعه فرآوری و به کارگیری صنایع تبدیلی و تکمیلی که مجزا از یکدیگر بوده روند خوبی داریم که توسعه صادرات به افزایش کار در این بخش کمک فراوانی میکند.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان اذعان کرد: ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی بدون تغییر نگاه به کشاورزی امکانپذیر نیست چرا که کشاورزی ما نه سنتی است و نه صنعتی بلکه دارای کشاورزی معیشتی هستیم و برای رسیدن به کشاورزی صنعتی باید بخش خدمات و صنعت را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.
وی با اشاره به تبدیل کشاورزی سنتی به شیوه نوین و رقابتی بیان کرد: با استناد به این امر میتوان در رقابت با افراد دارای سودآوری بالا پیش افتاد.
رنجبرضرابی در پایان گفت: تولید غذای سالم و کافی امنیت غذایی را نیز به دنبال دارد.
انتهای پیام/ی20/چ3000