اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  فارس من

قدس در سرزمین‌های آسیای مرکزی، افغانستان و شبه‌قاره/33

کارشناس دینی قرقیز: روز جهانی قدس نماد آزادی‌خواهی و وحدت اسلامی است

کارشناس دینی قرقیز روز جهانی قدس را نماد آزادی‌خواهی، مبارزه با استکبار و روز وحدت اسلامی دانست.

کارشناس دینی قرقیز: روز جهانی قدس نماد آزادی‌خواهی و وحدت اسلامی است

به‌ گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، «دولتعلی حسن‌اف» کارشناس مسائل دینی در قرقیزستان با توجه به ‌اهمیت بزرگداشت این روز از سوی امت اسلامی، گفت: مبنا و پیش‌زمینه آزادی فلسطین و بازگرداندن آن به ‌آغوش جهان اسلام، وحدت واقعی امت اسلامی می‌باشد. اما با کمال تأسف برخی از نخبگان حاکم کشورهای اسلامی نه ‌تنها نسبت به‌‌ جایگاه قدس شریف در تأمین عزت و سربلندی مسلمانان سراسر دنیا بی‌توجهند، بلکه در مسیر منافع دشمنان دین گام برمی‌دارند.

حسن‌اف با اشاره به ‌موج خیزش‌های مردمی و اسلامی که در چند سال اخیر کشورهای عربی را فرا گرفته است، تصریح کرد: مسلمانان بیدار و آگاه جهان از این روند این انتظار را داشتند که دولت‌های مردمی به‌ مظلومیت فلسطین توجه و از این موقعیت به‌ عنوان فرصتی در جهت ایجاد وحدت فکری امت واحده بهره‌برداری به ‌عمل ‌آورند. ولی متأسفانه به ‌دلایل مختلف نتوانستند پیروزی خود را که در اصل محصول اراده ملت‌ها برای تحولات بنیادی در این جوامع بود، حفظ کنند.

وی ادامه داد: برخی از این دولت‌های جدید انقلابی پا در مسیر تمایلات و اختلافات فرقه‌ای گذاشتند که توان مدیریت صحیح بر تحولات را از آنها گرفت و در ادامه استکبار جهانی دست به ‌کار شد و وضعیتی را به ‌وجود آورد که امروزه شاهد آن هستیم.

این کارشناس قرقیز پراکندگی مسلمانان و بخصوص نخبگان حاکم کشورهای اسلامی را به ‌نفع رژیم صهیونیستی دانست و خاطرنشان کرد: روز جهانی قدس و آن هم در ماه مبارک رمضان فرصتی طلایی برای وحدت امت اسلامی در رابطه با ‌مسائل کلیدی و سرنوشت‌ساز است و از آن باید استفاده به‌ عمل آید.

وی در پایان گفت‌وگوی خود با فارس، با اشاره به ‌وضعیت کشورهای آسیای مرکزی و نگاه منطقه به‌ قضیه فلسطین، یادآور شد: مردم منطقه ناظر بر عملکرد کشورهای مهم اسلامی در دفاع از منافع و مصالح امت اسلامی می‌باشند. چون خودشان هنوز نوپا هستند و در مباحث کلان جهانی قدرت ایفای نقش فعالی را ندارند، دنباله‌رو تحولات هستند. چنانچه کشورهای محوری اسلامی در راه تأمین منافع مشترک مسلمانان حرکت کنند و اختلافات خود را کنار بگذارند، این امر قطعا بر روی کشورهای آسیای مرکزی نیز تأثیر مثبتی بر ‌جای خواهد گذاشت و آنها را از حاشیه به‌ متن تحولات سرنوشت‌ساز جهان اسلام خواهند کشاند.

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول