اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گالری موزه هنرهای معاصر کرمان میزبان هنرمندان خراسانی و اصفهانی است

گالری موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان در این روزهای زیبای بهاری میزبان آثار هنری دو هنرمند خراسانی و اصفهانی است.

گالری موزه هنرهای معاصر کرمان میزبان هنرمندان خراسانی و اصفهانی است

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، استاد رضا صفوی و مریم احمدی نمایشگاه مشترکی را از آثار خوشنویسی و تذهیب در موزه هنرهای صنعتی کرمان دایر کرده‌اند، نمایشگاهی که به نوعی ابتکار و نوآوری در عرصه هنر است، زیرا برای نخستین‌بار تابلوهای تلفیقی از هنر خوشنویسی و تذهیب تولید و ارائه شده است.

هنردوستان کرمانی با حضور در این گالری آثار زیبایی را مشاهده می‌کنند که در آنها از موادی چون ترمه، سرمه، پارچه‌های قدیمی، نقره و سنگ‌های فیروزه به کار گرفته شده و خط خوش استاد صفوی زینت‌بخش این آثار است.  

مریم احمدی هنرمند جوان اصفهانی مسئول برگزاری نمایشگاه عاشقانه‌های کویر در کرمان است، گر چه وی دانش‌آموخته مهندسی معدن از دانشگاه بیرجند است، اما بر هنرهایی چون خوشنویسی، تذهیب، میناکاری، قلم‌زنی، قلم‌کاری، خاتم‌کاری، فیروزه‌کوبی و مینیاتور اشراف دارد.

وی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کرمان اظهار داشت: هنر خوشنویسی و تذهیب را با استاد صفوی و از حدود 10 سال قبل آغاز کردم.  

احمدی با اشاره به اینکه توانسته است هنر تذهیب را به کلاژ و استفاده از پارچه‌های ترمه و خاتم تبدیل کند، افزود: هر چند که شغل اصلی من در زمینه عمرانی و معدنی است، اما به‌ شدت به کارهای هنری علاقه دارم و برای خلق آثار هنری وقت می‌گذارم.

این هنرمند تذهیب‌گر که دوران نوجوانی را در شهر هنرپرور اصفهان سپری کرده است، تصریح کرد: زمانی که در اصفهان زندگی کنی، مجبوری که هنری را بیاموزی، زیرا در هر کوچه و خیابانی یک کارگاه است و هنرمندی در آن به خلق آثار هنری می‌پردازد. 

احمدی با بیان اینکه آموختن هنر را یک وظیفه برای خود می‌دانستم، گفت: در دوران دبیرستان آموختن هنرهایی چون میناکاری، قلم‌زنی، قلم‌کاری، خاتم‌کاری، فیروزه‌کوبی و مینیاتور را در اصفهان آغاز کردم.

وی اظهار داشت: میناکاری، هنری است که بیشتر بر روی ظروف مس دارای لعاب سفید با استفاده از رنگ‌های آبی، فیروزه‌ای و سبز کار می‌شود.

احمدی بیان داشت: قلم‌زنی هم ایجاد خطوط و نقوش بر روی ظروف فلزی با استفاده از قلم و چکش است و قلم‌کاری نیز یکی از هنرهای سنتی اصفهان است که نقش‌ها و طرح‌هایی با استفاده از مهرهای مشخص بر روی پارچه طراحی می‌شود.

این هنرمند خوشنویس در مورد هنر فیروزه‌کوبی عنوان کرد: در هنر فیروزه‌کوبی سطح ظروف مسی از دانه‌های فیروزه پوشیده می‌شود.

احمدی ابراز داشت: خاتم‌کاری با استفاده از ورقه‌های خاتم تهیه شده از فلزات، استخوان و چوب‌های متنوع شکل می‌گیرد و بر روی اشیاء مختلف چسبانده می‌شود.

وی اذعان داشت: هنرهای سنتی اصفهان را با حضور در کارگاه‌های استادان پیشکسوت این شهر آموختم، زیرا زمانی که در کارگاه حضور داری و کار انجام می‌دهی، هنر را بهتر فرا می‌گیری و بهترین آموزش هنر توسط استادکاران در کارگاه‌های قدیمی صورت می‌گیرد. 

احمدی با اشاره به اینکه آثار تذهیب و خوشنویسی خود و استاد صفوی را برای نخستین بار در سال 90 رونمایی کرده است، افزود: این نوع کار به صورت ابداعی است و تاکنون هیچ‌کس این نگاه را به هنر تذهیب نداشته است.

وی استقبال مردم از آثار را مطلوب خواند و گفت: خانواده، استاد صفوی و مردم، مشوقان من برای ادامه این کارهای هنری بوده‌اند.

این هنرمند بیان کرد: کلاژ یک کلمه فرانسوی است، اما در واقع ریشه ایرانی دارد و بااستفاده از پارچه و فلز تهیه می‌شود.      

احمدی از تلاش‌های شیرازی، بابایی و عاقبتی برای برگزاری نمایشگاه عاشقانه‌های کویر در کرمان قدردانی کرد و گفت: اگر تلاش‌های این بزرگواران نبود، نمی‌توانستیم این نمایشگاه را در این سطح برگزار کنیم.

-------------------------------

گفت‌و‌گو از مهسا حقانیت

-----------------------------

انتهای پیام/80019/غ40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول