اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

ازدواج آسان سنت حسنه مغفول جامعه امروز است

خبرگزاری فارس: ازدواج آسان در جامعه امروز به یکی از سنت‌های حسنه مغفول تبدیل شده است.

ازدواج آسان سنت حسنه مغفول جامعه امروز است

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، در ادیان و فرهنگ‌های مختلف دنیا ازدواج همواره به ‌عنوان یکی از سنتهای الهی نگریسته شده و اسلام نیز با توجه بیشتری بر این امر تاکید داشته و ایجاد شرایط مساعد جهت انجام این سنت حسنه را مورد دقت قرار داده است تا آنجا که گفته می‌شود با ازدواج نیمی از دین کامل می‌شود.

در شرایط کنونی جامعه میان نسل جوان ازدواج به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی مطرح است و بیش از جوانان خانواده‌ها از سرنوشت فرزندانشان در این زمینه نگران هستند.

فراهم نشدن شرایط ازدواج آسان جوانان باعث شده تا این مسئله به معضلی تبدیل شود تا آنجا که هر نهاد و ارگانی چه در حیطه مسئولیت خود یا خارج از آن می‌خواهد تدبیری جهت ایجاد شرایط لازم برای تسهیل در امر ازدواج جوانان بیندیشد.

* اشتغال، مسکن و مشکلات اقتصادی سد راه ازدواج جوانان

در این بین نمی‌توان از مشکلات سد راه ازدواج جوانان همچون اشتغال، مسکن، افزایش هزینه‌های زندگی، هزینه‌های سرسام‌آور ازدواج، نداشتن درک متقابل، توقعات بیش از حد خانواده‌ها و تغییر معیارهای انتخاب همسر به سادگی گذشت و جمع شدن این عوامل، سدی بزرگ برابر ازدواج ایجاد کرده است.

ازدواج موضوعی نیست که بتوان برای آن قانون و قاعده تعیین کرد و همه را وادار به رعایت این قانون کرد؛ بر این اساس سن ازدواج را هم شرایط روحی و آمادگی و نیاز درونی هر فرد مشخص می‌کند. اینکه بخواهیم بدون در نظر گرفتن شرایط و آمادگی روحی و روانی، ازدواج کنیم به تبع آن باید شاهد هر گونه اتفاق و رویداد ناخوشایندی هم در زندگی‌مان باشیم.

اگر به آمار طلاق و عوامل جدایی‌ها توجه کنیم می‌بینیم که اکثر این ازدواج‌های بی‌سرانجام با ظاهری‌ترین شباهت‌ها و یا تفاهم بر مبناهای سست و در بعضی موارد، توهمی شکل گرفته که پس از مدت زمانی کوتاه سطح آن شکافته و زوجین به عمق حقیقت وجودی فرد مقابل پی خواهند برد و در اکثر مواقع این شناخت زمانی اتفاق می‌افتد که تقریباً کار از کار گذشته است.

همکلاس بودن، همکار بودن، هم رشته بودن، هم زبان و هم فرهنگ بودن، هم سطح و هم مذهب بودن، تنها رضایت داشتن خانواده‌ها و هزاران دلیل ریز و درشتی که همگی بر پایه‌ای از شرطی شدگی‌های ذهن بنا شده، می‌تواند نمونه‌ای از معیارهایی باشد که تنها در سطح مانده، اما آیا تا به حال از خود پرسیده‌ایم که هدف نهایی از ازدواج چیست و چرا انسان‌ها ازدواج می‌کنند؟

قرآن کریم می‌فرماید: «که ما زن و مرد را مایه آرامش هم قرار داده‌ایم تا در کنار هم آرامش یابند»، اما آیا اصلاً چگونه می‌توان به آن آرامش دست یافت؟ این آرامش در کجای زندگی یافت می‌شود؟

در کنار موهبت‌های بی‌انتهای خداوند، ازدواج کردن هم یکی از این نعمت‌های بی‌شماری است که به جرأت می‌توان گفت از مهم‌ترین و اساسی‌ترین و حتی سرنوشت‌سازترین انتخاب‌های انسان است.

* ازدواج یعنی پیوند دو روح که در دو جسم زندگی می‌کنند

ازدواج یعنی پیوند دو روح که در دو جسم زندگی می‌کنند، ژرف‌اندیشان، ازدواج را تجربه یگانگی و یکی شدن دو فرد دانسته‌اند، بهتر است بگوییم یکی شدن دو روح و زمانی این آرامش به معنای حقیقی خود می‌رسد که این یگانگی با تمام وجود اتفاق افتاده باشد.

یگانگی اتفاق نمی‌افتد جز با انتخاب هوشیارانه و هم ذات پنداری، اما این هوشیاری چه زمانی رخ می‌دهد و چگونه می‌توان با درایت و تیزبینی تن به ازدواج داد؟ عده‌ای معتقدند تا زمانی که زیر یک سقف زندگی نکنیم، نخواهیم توانست طرف مقابل را بشناسیم و دیده شده که بسیاری از زوج‌ها زودتر از احساس نیاز به ازدواج، ازدواج کرده‌اند. البته منظور از نیاز چیزی ماورای نیازهای مادی و جسمانی شرطی شده است.

کی و چه وقت ازدواج کردن، موضوعی است که افراد زیادی از جمله متخصصان تلاش کرده‌اند تا در این زمینه به یک جواب روشن و قاطع درباره سن ازدواج برسند، جوابی که برای همه کاربرد داشته باشد حال در این میان اصلاً تفاوتی نمی‌کند که کسی میل و نیاز به ازدواج را در خود احساس می‌کند و یا اینکه فردی دیگر اصلاً حس نمی‌کند، اما در حقیقت ازدواج به سن و سال نیست، بلکه به حس و حال درونی است، به احساسی فراتر از احساسات زمینی است.

* ازدواج تکامل یافتن و تعالی یافتن است

ازدواج تکامل یافتن و تعالی یافتن است، حال اگر این انتخاب آگاهانه و هوشیارانه صورت گیرد، می‌توان به آن آرامش که قرآن کریم از آن یاد کرده، رسید.

زمانی که روح، آمادگی لازم را برای ازدواج کردن مشاهده کرد و این نیاز درونی آشکار شد، دیگر به هیچ قیمتی بیرون راندنی نیست، حتی اگر با آن بجنگیم و بخواهیم از فکرش رهایی یابیم، زیرا دیگر جزیی از خودمان می‌شود.

کسی توان پاسخگویی به این نکته را ندارد که بگوید دامنه و عمق تأثیر ازدواج و گستره تغییری که می‌تواند در زندگی افراد ایجاد کند تا چه مرزهایی کشیده می‌شود؟ پس بهتر است عمیقاً مراقب و هوشیار بود چرا که جز خودمان هیچ کس دیگری حاضر نیست تاوان سنگین بزرگ‌ترین و جدی‌ترین تصمیم زندگی‌مان را پرداخت کند.

انتهای پیام/61012/ن40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول