به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان به نقل از روابط عمومی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گلستان، سیاوش حسینپور اظهار داشت: در بررسیهای علمی صورت گرفته در راستای تولید آرد کیفی باید خواب گندم در پروسه تولید آرد لحاظ شود و این امر در سیلوها و انبارهای مکانیزهای محقق میشود که شرایط استاندارد و مناسب نگهداری گندم در آن وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: از نقطه نظر ویژگیهای کیفی، گندم گلستان همچنان رکورددار کیفیت گندم در سطح کشور است و با دارا بودن پروتئین به میزان 12 تا 13 درصد، گلوتن مرطوب 28 الی 30 درصد، وزن هکتوتیر 78 تا 80 کیلوگرم مرغوبترین گندم کشور به شمار میرود.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گلستان گفت: همین امر باعث شده که بخش خصوصی سایر استانها برای اختلاط در گندمهای مصرفی خود به خرید توافقی گندمهای کشاورزان این استان اقدام کنند.
حسینپور افزود: پس از هدفمندی یارانهها که بازار گندم و آرد از بخش استانی به سطح کشوری توسعه یافت کارخانجات استان گلستان موفق شدند با ارتقای سطح تولید و کیفیت روزافزون محصولات خود سهم زیادی از بازار خارج از استان را به خود اختصاص دهند.
عضو هیئت مدیره شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو گفت: در امر خرید گندم تولیدی استان باید تدابیری اندیشیده شود تا این محصول ارزشمند بر اساس مشخصههای ظاهری (افت مفید و غیرمفید) خریداری شود و شاخصهای کیفی در تعیین قیمت آن نقشی پررنگتر داشته باشد و در این مقوله شایسته است فاکتورهایی نظیر درصد پروتئین، گلوتن، وزن هکتولیتر ملاک سنجش و ارزیابی و قیمتگذاری قرار گیرد چرا که تولید آرد و نان مرغوب مستلزم استفاده از گندم باکیفیت است و این امر میتواند با ایجاد انگیزه در میان تولیدکنندگان گندم، زمینهساز تولید محصول باکیفیتتر شود.
انتهای پیام/ن30/د1000