اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

خطر بیخ گوش بازارچه لحاف‌دوزان شهرکرد

طرح میدان امامزاده منطبق بر معماری بومی نیست

خبرگزاری فارس: سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: طراحی نامناسب میدان امامزاده عامل تهدیدکننده بازار لحاف‌دوزان شهرکرد است، این طراحی منطبق بر الگوی معماری بومی شهر نیست.

طرح میدان امامزاده منطبق بر معماری بومی نیست

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، شاهین ایل بیگی‌پور بعدازظهر امروز در نشست شورای اداری این اداره‌کل، اظهار داشت: بازار لحاف‌دوزان در سال 84 به شماره ثبت 12424 در فهرست آثار ملی ثبت شده است که قدمتی بیش از 140 سال دارد.

وی با بیان اینکه قدمت این بازارچه به دوره قاجاریه بر می‌گردد، گفت: در محل کنونی مدرسه امامیه تیمچه حج ممد رضاخان قریب وجود داشته است و مدرسه امامیه در زمان امام جمعه وقت آقا سید محمد در سال 1315 احداث شده است.

ایل بیگی‌پور با اشاره به اینکه در این بازارچه تمام نیازهای ساکنین شهرکرد و شهرهای اطراف برطرف می‌شد، بیان داشت: در بازار حرفه‌هایی از قبیل چهار کارخانه عصارخانه، قنادی، سراجی(زین‌سازی) لبافی، بقالی، صحافی، چلنگری، مسگری، صباغی(رنگ‌زنی خامه)، کاروانسرا، حجره، مدرسه علمیه امامیه و ... وجود داشته است.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مسیر امامزاده تا سقاخانه ارباب میرزا یک مسیر تجاری فرهنگی بوده است، اظهار داشت: در 50 سال اخیر در راستای توسعه شهری بخش عمده‌ای از بازارچه از بین رفته و هم‌اکنون بخش کوچکی از حجره‌ها، مدرسه امامیه تا امامزاده باقی مانده است.

ایل بیگی‌پور با بیان اینکه در گذشته این بازار به بازار مسگرها مشهور بوده که با حضور صنف لحاف‌دوزان این بازار به بازار لحاف‌دوزان مشهور شده است، یادآور شد: این بازار در سال 86 به صورت مشارکتی با مالکین و بهره‌برداران به مدت یک سال با اعتباری حدود هزار میلیون ریال مرمت، احیا و بازسازی شده است.

وی تصریح کرد: باز پیرایی و ساماندهی مرمت بدنه، تهیه و نصب متعلقات چوبی در و پنجره، مرمت و استحکام‌بخشی در این بازارچه صورت گرفته است.

ایل بیگی‌پور با بیان اینکه عامل تهدیدکننده این بازارچه برنامه نامناسب طراحی شده برای میدان امامزاده است، بیان داشت: این طراحی هیچ گونه اصالت طراحی نسبت به الگوی معماری و شهرسازی بومی شهرکرد ندارد.

وی یادآور شد: طراحی میدان امامزاده بر روی بخشی از بازار لحاف‌دوزان طراحی شده است.

انتهای پیام/و20/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول