آمنه زینلی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان اظهار داشت: پرورش ماهی قزلآلا در سالهای اخیر با شتاب زیادی توسعه یافته و میزان تولید در واحد سطح افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
وی افزود: یکی از تبعات این رشد شتابان در کنار تمام مزایای موجود میتواند افزایش و گسترش سریع عوامل بیماریزا در جمعیت آبزیان استان کرمان باشد.
زینلی با بیان اینکه یکی از مهمترین بیماریهایی که در صورت وقوع میتواند، خسارتهای جبرانناپذیری را به این صنعت وارد کند، بیماری استرپتوکوکوزیس است، ابراز داشت: آلودگی به این بیماری میتواند در مدت سه تا هفت روز موجب تلفات 50 درصدی در جمعیت ماهیان شود.
وی با اشاره به عوامل مهم مستعد کننده آبزیان به این بیماری عنوان کرد: درجه حرارت بالای آب، حمل و نقل ماهی با تراکم بالا، کیفیت نامناسب آب و ... از جمله مهمترین عوامل زمینهساز ایجاد بیماری در مزارع پرورش است.
زینلی عنوان کرد: با توجه به اهمیت کنترل این بیماری و خسارات ناشی از آن در یک سو و تأکید بر عدم مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها به منظور تولید محصولات سالم از سوی دیگر به نظر میرسد، واکسیناسیون در کنار کاهش عوامل استرسزا تنها راه پیشگیری و مبارزه با این بیماری است.
زینلی با اشاره به اینکه این واکسن تولید داخل بوده و به اندازه کافی در دسترس است، گفت: مصرف واکسن فقط در ماهیان بدون علائم بیماری و سالم توصیه میشود، زیرا وجود هر نوع بیماری میتواند موجب از بین رفتن و حتی معکوس شدن نتیجه واکسیناسیون و بروز تلفات در استخر پرورش شود.
انتهای پیام/ش30