حجتالله جعفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ریگان اظهار داشت: بازرسی بهداشتی فرآوردههای خام دامی از استحصال تا عرضه به وسیله دامپزشکان نقش مهمی در کنترل بیماری مشترک دارد.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه در آستانه فرا رسیدن ایام عید نوروز و افزایش میزان تقاضا برای مصرف فرآوردههای خام دامی قرار داریم، کنترل و بازرسی از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی این شبکه همانند سالهای گذشته با استقرار اکیپهای ثابت و سیار در دو بخش مرکزی و گنبکی شهرستان اقدامات لازم را برای حصول اطمینان همشهریان از جنبه بهداشتی فرآوردههای دامی اعمال میکند.
جعفری عنوان کرد: با توجه به اینکه برای انجام هر چه بهتر این اقدام مساعدت و همیاری همشهریان با این شبکه ضروری به نظر میرسد، لذا تقاضا میشود، افراد موادغذایی با منشأ دامی را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کرده و در صورت برخورد با هرگونه مورد مشکوک با این شبکه هماهنگی لازم را به عمل آورند.
وی ابراز داشت: شماره تماس مربوطه برای پاسخگویی به سؤالات و مشکلات همشهریان 03464720209 است، همچنین همشهریان به نکات بهداشتی از جمله اینکه در هنگام خرید گوشت از سلامت و بهداشتی بودن آن تضمین لازم را حاصل کنند توجه کنند.
جعفری تصریح کرد: همشهریان از خرید گوشت از پیش چرخ کرده در قصابیها امتناع کنند و همچنین در هنگام خرید به ممهور بودن فرآورده به مهر کشتارگاه توجه کنند که کد کشتارگاه قید شده است.
وی افزود: همچنین به شکل، قوام، بو و رنگ فرآورده برای تشخیص گوشت سالم از فاسد دقت لازم را داشته باشید و دقت کنید که گوشت بهداشتی و تازه به رنگ صورتی بوده و تغییر رنگ به صورت قهوهای، خاکستری و سبز رنگ میتواند از نشانههای فساد گوشت باشد.
این مسئول ابراز داشت: کنترل و نظارت بر فرآوردههای خام دامی یکی از مهمترین محورهای فعالیتی دامپزشکی است که میتوان با قاطعیت اظهار کرد بخش زیادی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام میتواند ریشه در مصرف فرآوردههای خام دامی آلوده و غیر بهداشتی داشته باشد.
فعالیت 3 اکیپ دامپزشکی کوهبنان در نوروز
رئیس شبکه دامپزشکی کوهبنان گفت: یک اکیپ ثابت و 2 اکیپ سیار در این ایام در دو نوبت صبح و عصر آماده خدمترسانی به مردم هستند.
محمود زینالدینی در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به نقش خطیر دامپزشکی در تامین بهداشت و سلامت غذایی گفت: همانند سالهای قبل دامپزشکی این شهرستان بر عملکرد رستورانها، چلوکبابیها و فروشگاههای توزیع و عرضه مرغ، ماهی و گوشت قرمز در ایام نوروز بازرسی و نظارت مستمر دارد.
وی با اشاره به آغاز طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی از 26 اسفند ماه سال جاری افزود: این طرح با هدف حفظ سلامت شهروندان و میهمانان نوروزی تا 13 فروردین ماه سال 92 ادامه مییابد.
زینالدینی افزود: یک اکیپ ثابت و دو اکیپ سیار در این ایام در دو نوبت صبح و عصر آماده خدمترسانی به مردم هستند.
وی با تاکید بر نقش دامپزشکی در تامین سلامت غذایی و حفظ سرمایههای دامی به شهروندان توصیه کرد از خرید گوشت بدون مهر تاییدیه دامپزشکی همچنین گوشت چرخکرده از قبل آماده شده، مرغ بدون بستهبندی و فرآوردههای دامی بستهبندی شده فاقد تاریخ تولید و انقضاء خودداری کنند و دقت لازم را در نحوه و شرایط نگهداری مواد پروتئینی خریداری شده به عمل آورند.
وی از شهروندان خواست از خرید گوشت قرمز و سفید از افراد دورهگرد و خردهفروش بدون مجوز قانونی خودداری کنند تا مشکلی برای خانوادههایشان پیش نیاید.
زینالدینی افزود: شهروندان باید ماهی قرمز مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی تهیه کرده و ضوابط بهداشتی و شرایط نگهداری آن را رعایت کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان با تاکید بر اینکه شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را هر چه سریعتر اطلاعرسانی کنند، گفت: این شبکه با شماره تلفن 4724401 به صورت شبانهروزی آماده دریافت گزارشهای مردمی و پاسخگویی به سؤالات همشهریان گرامی است.
انتهای پیام/2446/غ40/د1000