به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمدرضا ابراهیمی ظهر امروز در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان همدان با بیان اینکه از مجموع 57 هزار تن سبزی مصرفی استان فقط 9 هزار تن در همدان تولید میشود، اظهار داشت: میزان تولید سبزی در استان 15 درصد است و بقیه از خارج از استان وارد میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه فصل سبزیکاری در استان از ابتدای بهار آغاز میشود از اول آغاز فصل کشت سبزی دوباره شناسایی افراد و کنترل آبیاری مزارع انجام میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی همدان خاطرنشان کرد: هر اقدامی که علیه بهداشت عمومی از طریق توزیع آب و آلوده شدن آب در مزارع کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی باشد، جهاد کشاورزی، علوم پزشکی و محیط زیست با متخلفان برخورد میکنند.
وی اضافه کرد: از 431 هکتار اراضی زیرکشت سبزی استان بیش از 69 درصد سبزی تولید استان با آبهای سالم آبیاری میشود و فقط 34 درصد با آبهای آلوده آبیاری میشوند.
ابراهیمی افزود: مزارع سبزیکاری حاشیه شهر همدان بیشترین مصرف آبهای آلوده را به خود اختصاص داده و در شهرهای کبودراهنگ، اسدآباد، رزن و بهار آبیاری آبهای آلوده ندارند.
وی در ادامه با بیان اینکه سازمان میادین و ترهبار تهران یکی از مشتریان محصولات کشاورزی و سبزی استان همدان است، تصریح کرد: سازمان میادین و ترهبار تهران با دانشگاه تهران همکاری میکنند و با تجزیه و تحلیل محصولات، نتایج را به صورت محرمانه برای ما ارسال میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی همدان بیان داشت: دانشگاه تهران طبق بررسیهای انجام داده اعلام کرد که در 13 محصول همدان میزان بالای نیترات وجود داشته و در دیگر محصولات هیچ گونه آلودگی یافت نشده است.
وی اذعان داشت: عمده سبزیهای تولیدی آلوده در محدوده شهری تولید میشود و با توجه به اینکه از سال گذشته شهرداری اقدام به تملک اراضی حاشیه شهر کرده، این زمینها از کاربری کشاورزی خارج میشوند.
ابراهیمی گفت: یکی از راههای جلوگیری از آبیاری اراضی با آبهای آلوده جداسازی فاضلاب و تصفیه آبهای آلوده برای مصارف مختلف است.
وی در پایان بیان داشت: جهاد کشاورزی آمادگی دارد تا در صورت تأمین آب، زمینهای جایگزینی را در روستای امزاجرد به سبزیکاران همدان از محل زمینهای منابع طبیعی اختصاص دهد.
انتهای پیام/89019/ذ30/ژ1001