به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، پرویز براهویی اظهار داشت: یکی از دلایل کاهش چشمگیر شیوع سوءتغذیه کودکان در کشور حاصل اجرای موفق برنامههای مداخلهای مشارکتی میباشد که با همکاری و مشارکت بسیاری از ارگانها و بخشها حاصل شده است.
وی افزود: بهبود وضع تغذیه در گرو همکاری تنگاتنگ تمامی بخشهای توسعه از جمله بهداشت، آموزش و پرورش، جهادکشاورزی، نهضت سوادآموزی، کمیته امداد، بهزیستی، صدا و سیما و ارائه آموزشها به روشهای مختلف میباشد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش ادامه داد: وجود مواد غذایی در منطقه، دسترسی خانوادهها به مواد غذایی، آگاهی و دانش تغذیهای خانوارها به ویژه مادران، دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی برای پیشگیری و درمان به موقع بیماریهای شایع کودکان (اسهال و عفونتهای تنفسی)، سالم سازی محیط برای جلوگیری از آلودگیهای انگلی و آموزش کاشت سبزیجات همه و همه از جمله عوامل عمده بهبود تغذیه کودکان به شمار میرود.
براهویی آموزش کاشت سبزیجات و ایجاد باغچههای خانگی را فعالیتی مشارکتی با همکاری جهادکشاورزی در شهرستان خاش عنوان کرد و گفت: این گونه برنامهها از جمله فعالیتهای برنامه مشارکتی بهبود تغذیه، در بین مردم است که تحت عنوان کارگاههای آموزشی «تغذیه در دورانهای مختلف زندگی» و با هدف ترویج فرهنگ مصرف سبزی و میوه و وجود آن در سبد غذایی خانوادهها انجام میشود.
وی از کارگاهی که در روستای دهپابید خاش با حضور کارشناسان مرکز بهداشت شهرستان، مروجین کشاورزی، کاردانان، بهورزان و جمعی از داوطلبان سلامت برگزار شد به عنوان قدمهای نخستین این حرکت یاد کرد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش بیان داشت: در این کارگاهها شرکت کنندگان علاوه بر دریافت آموزشهای تئوری به صورت عملی نیز با نحوه کاشت سبزیجات و ایجاد باغچههای خانگی در منازل، مدارس و خانههای بهداشت آشنا میشوند.
با توجه به اینکه علم روز دنیا به سمت مصرف غذاهای فیبردار و نقش و اهمیت آنها در سلامتی سوق پیدا کرده، وجود برنامههای آموزشی و کاربردی تغذیه بهصورت منظم در جامعه و انتقال دانش و باورهای این چنینی امری لازم و ضروری است.
انتهای پیام/75002/ر/گ1003