حجتالله جعفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ریگان اظهار داشت: یک دوره کلاس آموزشی در ارتباط با بیماری تب کریمهکنگو و روشهای پیشگیری از آن با حضور 28 نفر از بهورزان، قصابان و متصدیان مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی برگزار شد.
وی افزود: این دوره در راستای تحقق برگزاری دورههای آموزشی سالانه و مستمر و همچنین در راستای ارتقای سطح آگاهی مردم برگزار شد.
جعفری خاطرنشان کرد: با توجه به مشترک بودن بیماری بین انسان و دام و انتقال آن از طریق گزش کنه آلوده و همچنین اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری از بیماری در دام از طریق مبارزه با ناقلان بیماریهای انگلی خارجی هیچگونه مورد بیماری دامی در شهرستان ریگان تاکنون مشاهده نشده است.
وی گفت: این بیماری به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و حیواناتی شامل گاو، گوسفند، بز و خرگوش از جمله میزبانهای تکثیرکننده این بیماری بوده و کنههایی که از دامهای آلوده خونخواری میکنند از طریق گزش و یا له شدن این کنه با دست انسان به انسان سرایت میکنند.
جعفری تصریح کرد: این بیماری در دام بدون علامت است و موجب تب جزئی به مدت یک هفته در دام میشود اما در انسان سبب تب، سردرد، درد در ناحیه پشت و مفاصل وعضلات، قرمزی چشم، صورت و گلو و بروز خونریزی در این مناطق و خونریزیهای زیرپوستی میشود.
وی افزود: رعایت اصول بهداشتی در کشتارگاهها، تهیه گوشت ممهور به مهر دامپزشکی از فروشگاههای معتبر و مجاز سطح شهر و نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت در دمای یخچال قبل از مصرف از مهمترین راههای پیشگیری از بروز بیماری در انسان است.
انتهای پیام/غ20/ژ1001