اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

فریدونکنار در مسیر امنیت پایدار قضایی

خبرگزاری فارس: شهرستان نسبتا تازه ‌تاسیس فریدونکنار بارها شاهد نزاع قومی و گستردگی معضلات در حوزه مواد مخدر بود، اما چند سالی است که اوضاع رو به سامان پیش می‌رود.

فریدونکنار در مسیر امنیت پایدار قضایی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از شهرستان فریدونکنار، همه مردم به نوعی سر و کارشان به دستگاه قضا می‌خورد، نوع برخورد و زمان رسیدگی به پرونده‌های قضایی برای مردم بسیار مهم است.

همکاری نیروی انتظامی و دادگاه‌ها در این راستا بسیار مهم است و پیش از آن اجرای فعالیت‌های فرهنگ‌ساز و بازدارنده از سوی دستگاه‌هایی همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات، اوقاف و امور خیریه، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش محوری‌تر ارزیابی می‌شود.

شهرستان نسبتا تازه‌ تاسیس فریدونکنار بارها شاهد نزاع قومی و گستردگی معضلات در حوزه مواد مخدر بود اما چند سالی است که اوضاع رو به سامان پیش می‌رود.

دیگر در خیابان‌های اصلی شاهد آن درگیری‌ها نیستیم و بوی امنیت در کوچه و پس کوچه‌های منطقه هر روز بیش از روز گذشته احساس می‌شود، هر چند جا دارد با افزایش فعالیت‌ها و شاید جدیت عمل بیشتر اوضاع را بهبود بخشید.

فریدونکناری‌ها سرقت را درد اول کنونی خود می‌بینند و ناهنجاری‌های اجتماعی موجود در حوزه مواد مخدر و حجاب نیز نسبت به گذشته کمتر شده، اما کافی نیست و وضع موجود خیلی زیبنده منطقه‌ای نیست که به شهر قم مازندران شهره است و رهبر معظم انقلاب در پیامی آن را خطه مبارک می‌خواند.

تذکرات و رهنمودهای امام جمعه به عنوان نماینده ولایت فقیه در شهرستان نیز می‌تواند به عنوان چراغ راه برای مسئولان باشد تا امنیت پایدار در فریدونکنار بیشتر پدیدار شود و صیانت از حقوق شهروندی رنگ و بویی تازه بیابد.

برخورد با قلیان‌سراها در فریدونکنار

 

قاسم خلیلی کرمانی رئیس دادگستری شهرستان فریدونکنار در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این شهرستان اظهار داشت: دادگستری شهرستان فریدونکنارهفت نفر همکار قضایی دارد که در مجموعه دادگاه و دادسرا انجام وظیفه می‌کنند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته تعداد وارده محاکم شهرستان 4 هزار و 141 پرونده بوده که 3 هزار 994 پرونده منتهی به اتخاذ تصمیم و مختومه شده است، گفت: در دادسرای عمومی انقلاب فریدونکنار 3 هزار و 504 پرونده وارده دارد که 3 هزار و 556 پرونده مختومه شد.

مطالبات وجه، دعاوی و اختلافات خانوادگی

 

این مسئول خاطرنشان کرد: پرونده‌های قضایی موجود در فریدونکنار بیشتر به بحث مطالبات وجه و دعاوی و اختلافات خانوادگی مربوط می‌شود که باید در این حوزه به مردم و مسئولان فرهنگی، مذهبی و اقتصادی هشدار داد.

خلیلی کرمانی بیان داشت: باید با ریشه‌یابی و واکاوی علل اختلافات خانوادگی و افزایش آن در سال‌های آینده شاهد کاهش تعداد این پرونده‌ها و همچنین معضلات خانوادگی و اجتماعی در سطح جامعه باشیم که افزایش آمار طلاق، فرزندان طلاق و معضلات زنان بی‌سرپست می‌طلبد مدیران مربوط خارج از دستگاه قضایی راهکار اساسی برای حل و ریشه‌کن شدن این چالش‌ها داشته باشند.

ایجاد اشتغال برای جوانان

 

به گفته کرمانی با هماهنگی دادستان، نیروی انتظامی، شبکه بهداشت و درمان و مجتمع امور صنفی در بخش‌های برخورد با قلیان‌سراها برنامه‌ریزی‌هایی شده و تصمیماتی داشتیم تا در آینده شاهد کاهش معضلات ناشی از بازگشایی این اماکن باشیم که در بعضی موارد موجبات ارتکاب برخی جرایم و رفت و آمد متخلفان و مجرمان را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: در حوزه کشفیات مواد مخدر در سطح شهرستان عملکرد مناسبی در حوزه کشف و احکام بازدارنده اتخاذ شد تا پرونده‌هایی ازاین دست نیز از حیث کمی کاهش پیدا کند.

کرمانی خاطرنشان کرد: متولیان اقتصادی با ایجاد اشتغال برای جوانان در راستای کاهش معضلات این حوزه برای این قشر آینده‌ساز جامعه و در نهایت کاهش تعداد پرونده‌های مثمره ثمر باشند.

3300 پرونده مختومه شد

وی گفت: در بخش شوراهای حل اختلاف، دادگستری فریدونکنار 15 شورای حل اختلاف را در زیر مجموعه خود قرار داده که 9 شورا در حوزه روستایی و شش واحد شهری به صورت فعال کار می‌کنند و در سال گذشته 3 هزار و 415 پرونده به این شوراها وارد شده که 3 هزار و 340 پرونده مختومه و تصمیم‌گیری شده است.

رئیس دادگستری فریدونکنار بیان داشت: در بخش اجرای احکام اعم از مدنی و کیفری یک‌هزار و 350 پرونده وارد این بخش شد که 2 هزار و 700 پرونده منتهی به اتخاذ تصمیم و اجرای حکم شده است و عملکرد مجموعه دادگستری فریدونکنار شامل دادسرا، دادگاه و اجرای احکام بر اساس بررسی‌های دادگستری کل استان مازندران، مثبت و رو به پیشرفت ارزیابی شده است.

به گزارش فارس، با جذب قضات ویژه حل اختلاف که در دستور کار قوه قضائیه قرار دارد، فعالیت بهتر و ساماندهی شده از سوی دستگاه قضایی اجرایی می‌شود و کیفیت کار در شوراهای حل اختلاف افزایش می‌یابد که باید از جذب قضات ویژه شوراهای حل اختلاف که در دستور کار قوه قضائیه قرار دارد به عنوان تصمیمی آگاهانه و کارساز در راستای کیفی‌سازی فعالیت‌های این حوزه یاد کرد.

انتهای پیام/ب10/گ1003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول