اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس جهاد کشاورزی جنوب کرمان:

8 هزار کشاورز در جنوب کرمان وجود دارند / ضریب مکانیزاسیون را افزایش دهیم

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اینکه در جنوب کرمان 8 هزار کشاورز فعالیت می‌کنند، گفت: تولید غذای سالم بر عهده کشاورزان است.

8 هزار کشاورز در جنوب کرمان وجود دارند / ضریب مکانیزاسیون را افزایش دهیم

به گزارش خبرگزاری فارس از منوجان، مجید درینی ظهر امروز در نشستی با کشاورزان این شهرستان با اشاره به اینکه در جنوب کرمان 8 هزار کشاورز وجود دارد، اظهار داشت: تولید غذای سالم بر عهده کشاورزان است.

وی خواستار صرف جویی آب و مدیریت آن توسط کشاورزان شد و افزود: ما باید ضریب مکانیزاسیون را افزایش دهیم و اگر دقت کنیم در تولید غذای سالم  مشکل به‌وجود نمی‌آید.

درینی با بیان اینکه جهاد کشاورزی جنوب کرمان نسبت به دو سال پیش افزایش اعتبار داشته است، تصریح کرد: در زمینه خاک‌ورزی حفاظتی 44 برابر نسبت به سال پیش کار انجام شده است.

وی با بیان اینکه بحث بازار و اقتصاد بسیار پیچیده و تخصصی است، خاطرنشان کرد: ما برنامه‌هایی در این زمینه در دستور کار داریم از جمله اتاق بازرگانی در جنوب فعال شده و پایانه‌ها را نیز پیگیری می‌کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: طرح توسعه کشاورزی با تسهیلات هفت درصد و اقساط بلندمدت در حال اجرا است.

درینی با بیان اینکه 40 هزار هکتار آبیاری قطره‌ای در جنوب کرمان انجام شده است، اذعان داشت: ما باید کشت متنوع انجام دهیم و سیاست الگوی کشت را رعایت کنیم و به ظرفیت متنوع محصولات کشاورزی برویم.

محمدعلی کیخا کشاورز نمونه نیز در این جلسه اظهار داشت: تولیدات کشاورزی در حال حاضر با افزیش قیمت‌ها روبه‌رو است که با این روند کشاورزان در آینده دچار ضرر و زیان سنگین می‌شوند.

وی افزود: اگر به قیمت‌ها توجه شود، هزینه‌ تولید بسیار بالا است و هر کسی که کشاورزی کند باید خدماتی نیز دریافت کند.

کیخا تصریح کرد: بالا بردن نرخ خدمات کشاورزی با این میزان تولیدات کشاورزی که خرده پا هستند و دانش تولید پایین دارند و کشاورزانی که سنتی کشاورزی کنند دچار صدمه می‌شوند، ارزش خدمات کشاوزی که بالا می‌رود ارزش تولید هم بالا می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: وقتی از تولید حرف می‌زنیم، نوسان قیمت محصول پیش می‌آید و وزارت جهاد کشاورزی باید ارائه برنامه دهد تا کشاورز بتواند پایه‌گذار باشد و اگر قیمت بین توزیع کننده و تولید کننده کنترل شود، در این صورت کشاورزی ما پایدار می‌ماند.

کیخا گفت: بیشترین مشکل کشاورزی ما در منطقه حمل و نقل محصولات است و سیستم بازرگانی، صادراتی هم خوب نیست که لازم است گروه‌های بازرگانی تشکیل شود.

رفیع‌الهن حاجب نماینده کشاورزان نیز در این جلسه اظهار داشت: مهم‌ترین محصول باغ‌های شهرستان منوجان لیموترش است که بیماری جاروک آن را از بین برده و کشاورزان از اعتبارات بانکی بسیار استفاده کردند، اما نتوانستند معوقات بانکی خود را بپردازند و سال به سال به بدهی‌های کشاورزان افزوده شده است.

وی افزود: در این راستا پیگیری خوبی برای رفع مشکل کشاورزان انجام نشده و جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم گونه جایگزینی برای این محصول معرفی نکرده است.

حاجب تصریح کرد: باید کشت جایگزین معرفی شود و اطلاعات علمی در اختیار کشاورزان گذاشته شود.

انتهای پیام/ب20/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول