اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

به همت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)

«معنا و چیستی امامت در قرآن» منتشر می‌شود

خبرگزاری فارس: کتاب «معنا و چیستی امامت در قرآن، سنت و آثار متکلمان» به همت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر می‌شود.

«معنا و چیستی امامت در قرآن» منتشر می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از قم کتاب «معنا و چیستی امامت در قرآن، سنت و آثار متکلمان» شامل فصل‌های «کلیات، معنا و چیستی امامت در قرآن»، «معنا و چیستی امامت در سنت» و «معنا و چیستی امامت در آثار متکلمان» است.

این کتاب در قلمروی کلام اسلامی نوشته شده و هدف اصلی نویسنده بررسی و تبیین چیستی امامت از راه معناشناسی واژگانی است که در قرآن، سنت و آثار متکلمان برای معرفی مقام امامت آمده است.

مؤلف، معنا و چیستی امامت را محوری‌ترین مسئله در میان مسائل حوزه امامت عامه می‌داند که می‌توان آن را کلید حل دیگر مسائل در این عرصه دانست و مسائلی که متکلمان از دیرباز درباره آنها اختلاف داشتند، اگر چه متکلمان در آثار خود از تعریف امامت غافل نبودند گرایش به رویکرد عقلی چنان بر دانش کلام به ویژه در بحث امامت عامه سایه افکنده که کمتر می‌توان به آیه و روایتی دست پیدا کرد که متکلمان در بحث تعریف امامت به آن استناد کرده باشند.

نویسنده در این اثر به نظریه مستند در این حوزه دست پیدا کرده و آنگاه با مقایسه این نظریه با برآیند تعاریف متکلمان این مدعا را به کرسی می‌نشاند که توجه توأمان به دو منبع عقل و نقل در مسائل مربوط به اصل امامت، اندیشه فاخر و جامع پیش روی محقق و امامت‌پژوه می‌گذارد.

نویسنده در فصل اول مباحث کلی مانند پیشینه، ضرورت، اهداف تحقیق و مهم‌ترین آثار حدیثی را معرفی کرده و در فصل دوم معناشناسی پنج مفهوم امام، خلیفه، ولی، الوالامر و هادی را در دستور کار قرار داده‌ است.

در فصل سوم به معناشناسی مفاهیم اصلی مانند حجةالله، خلیفةالله، امین‌الله، اولی‌الامر و هادی پرداخته و در ضمن آنها مفاهیم فرعی را بررسی کرده و در فصل پایانی هم به بررسی چیستی امامت در آثار متکلمان شیعه و سنی می‌پردازد.

در بخشی از این کتاب آمده است: امامت به معنای پیشوایی و رهبری یکی از اصول مذهب شیعه بوده و این اصل دارای فروع فراوانی در دو حوزه امامت عامه و امامت خاصه است؛ در حوزه امامت عامه برخی به تعریف امامت و برخی به ضرورت وجود امام و برخی ویژگی‌های امام و برخی به شئون و وظایف امام اختصاص پیدا کرده است.

در ادامه تصریح شده است: بر اساس چنین نگاهی به مباحث موجود در بحث امامت نخستین مسئله در این باره مسئله تعریف و چیستی امامت است و هدف نگارنده از این نوشتار بررسی معنا و چیستی امامت در قرآن و سنت از راه معناشناسی واژگانی از دو منبع قرآن و سنت است.

در فصل معنا و چیستی امامت در قرآن آمده است: قرآن کریم مهم‌ترین سند شرعی و قانون اساسی تمام مسلمانان است و از این رو آیات نورانی آن همواره یکی از منابع تفکر و اندیشه مذهبی مسلمانان بوده و توجه خاص به محتوای قرآن از این رو حائز اهمیت است افزون بر اینکه به وحیانی بودن آن اطمینان است که به وسیله آن می‌توان با دیگر مسلمانان از دیگر فرق احتجاج کرد.

نویسنده در بخشی دیگر یادآور شده است: بخشی از معارف قرآن تا آنجا که به امور دینی می‌پردازد درباره مباحث اعتقادی است که بخش مهمی از این مباحث مسائل مربوط به راهنمایان بشر را شامل می‌شود.

کتاب «معنا و چیستی امامت در قرآن، سنت و آثار متکلمان» نوشته محمدحسین فاریاب در 512 صفحه تالیف شده و در آینده‌ای نزدیک با تیراژ هزار نسخه به همت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر می‌شود.

انتهای پیام/و30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول