محمدرضا عباسی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به جایگاه فعالیتهای شیلاتی در استان اصفهان اظهار داشت: توسعه و ترویج آبزیپروری، استفاده بهینه از منابع آب و امکانات موجود که این امر تولید پروتئین ارزشمند گوشت ماهی، تولید اشتغال و درآمد را به دنبال دارد، از اهداف فعالیتهای شیلاتی در استان اصفهان است.
وی با اشاره به میزان تولید آبزیان در استان اصفهان تصریح کرد: میزان تولید آبزیان در استان در سال 90 بیش از 5 هزار و 120 تن در سال بوده که نسبت به سال 89، 30 درصد افزایش تولید داشتهایم.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: از این میزان 3 هزار و 500 تن ماهی قزلآلا و بقیه ماهیهای گرمآبی چون کپور بود.
وی ادامه داد: ماهیها در استخرهای دو منظوره تولید و در منابع آبهای طبیعی و نیمه طبیعی تولید میشود و همچنین تولید ماهیهای خاویاری در چهار مرکز پرورش آبزیان به صورت پایلوت انجام میشود.
عباسی با اشاره به جایگاه اصفهان در میزان کل تولید آبزیان گفت: استان اصفهان در تولید ماهیهای گرمآبی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی که توأم با کار کشاورزی است دارای رتبه نخست بین استانهای غیر ساحلی محسوب شد و با تولید 44 میلیون قطعه ماهیان زینتی رتبه نخست کشوری را طی دو سال اخیر به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: تولید بچه ماهیهای سردآبی با میزان تولید 32 میلیون قطعه و در 22 واحد تولیدی نیز در اصفهان انجام میشود.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به برنامههای اجرایی در تولید شیلات افزود: از اولویتهای موجود در تولید شیلات در سال حمایت از تولید ملی، افزایش کمی و کیفی تولید، ارتقای بهرهوری و استفاده از تجهیزات مکانیزاسیون در مزارع برای خارج کردن آنها از حالت سنتی به سمت صنعتی شدن است.
وی در ادامه با توجه به اولویتهای موجود در تولید شیلات گفت: استخرهای ذخیره آب کشاورزی یا سیستمهای تحت فشار که در حال رونق هستند، از جمله آنها به حساب میآید که برای پرورش ماهیهای سردآبی و گرمآبی در منابع آبی استان اصفهان و در راستای ارتقای بهرهوری از منابع آب و انرژی علاوه بر کشاورزی در پرورش ماهی نیز استفاده میشود.
عباسی با اشاره به مصرف سرانه آبزیان در استان اصفهان اظهار کرد: ماهیان ارزش غذایی بالایی در سبد غذایی جامعه دارند و از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان جلوگیری میکنند و باید حداقل هفتهای دو بار از آبزیان استفاده شود.
وی ادامه داد: در راستای توسعه پایدار تولید در کشاورزی و امنیت غذایی درصدد هستیم مصرف سرانه آبزیان در جامعه را از 8.5 کیلوگرم به بیش از 13 کیلوگرم تا پایان برنامه پنجم توسعه برسانیم در حالی که مصرف سرانه جهانی 17 کیلوگرم است و این در حالی است که مصرف کشور ما یک سوم سرانه کشورهای توسعه یافته است.
مدیر امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان با توجه افزایش 20 تا 30 درصدی استفاده از تکنولوژی مکانیزاسیون گفت: با استفاده از ضریب مکانیزاسیون تولید و بهرهوری آبزیان از 1.5 تا 2 برابر افزایش مییابد.
وی گفت: مازاد ماهیهای قزلآلا و نیز از 32 میلیون قطعه بچه ماهی تولید شده در استان اصفهان علاوه بر تأمین بچه ماهی مورد نیاز استان به استانهایی چون تهران و استانهای همجواری نیز فرستاده میشود.
انتهای پیام/س10/ط4000