اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

کشاورز نمونه خوزستانی:

تنها 17 مزرعه پرورش میگو در آبادان فعال است

خبرگزاری فارس: یک کشاورز نمونه خوزستانی گفت: از 140 مزرعه پرورش میگو در آبادان تنها حدود 17 مزرعه فعال هستند.

تنها 17 مزرعه پرورش میگو در آبادان فعال است

عبدالرضا غانمی در حاشیه جشنواره تجلیل از کشاورزان نمونه در اهواز به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در مرکز خوزستان اظهار داشت: در آبادان حدود 140 مزرعه پرورش میگو وجود دارد که هم اکنون حدود 17 تا20 مزرعه فعال هستند اگر این مزارع فعال شوند آبادان از نظر تولید و اشتغال شکوفا می‌شود.

وی اشتغال زایی در حوزه کشاورزی را یادآور شد و گفت: به عنوان مثال، پرورش میگو اشتغال زایی خوبی ایجاد می‌کند. در هر مزرعه 20 هکتاری به طور مستقیم هشت نفر و تعدادی نیز به طور غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند.

غانمی پرورش میگوی آبادان را در منطقه چوئبده عنوان کرد و گفت: این منطقه از جمله مناطق محروم آبادان است که جوانان مستعدی دارد که تمایل به کار دارند. از سوی دیگر، طبیعت کار ما به گونه‌ای است که به دلیل آب و هوا و شرایط خاصی که در آبادان است تنها می‌توانیم افراد بومی را جذب کنیم. قطعاً اگر بیشتر حمایت شویم جوانان این منطقه محروم نیز مشغول به کار خواهند شد.

این کشاورز نمونه خوزستانی گفت: طراحی در مزارع پرورش میگوی آبادان سنتی است و اگر بخواهیم تولید را بالا ببریم باید وسایل و تجهیزات مزارع را مکانیزه و به روز کنیم وهمچنین تمام مزارع باید برق‌کشی شوند و از پمپ دیزلی استفاده نکنند چراکه به دلیل هزینه سوخت، استفاده از پمپ، مقرون به صرفه نیست.

غانمی افزود: استفاده از هواده نیز در پرورش میگو دارای اهمیت است، اگر ما از این وسیله در مزارعمان استفاده کنیم می‌توانیم تولید را از دو و نیم تن به 10 تن در هکتار افزایش دهیم. چنانکه در برخی کشور‌ها با استفاده از نصب هواده توانستند تولید را تا 20 تن نیز افزایش داده‌اند.

وی تصریح کرد: با وجود برخی محدودیت‌ها بازهم می‌توانیم تولید را افزایش دهیم البته مشروط به اینکه کشاورزان را در بخش مالی تأمین کنند و منابع مالی کم‌بهره در اختیار آنها قرار دهند.

این پرورش دهنده میگو در منطقه چوئبده آبادان تأکید کرد: پرورش‌دهندگان آبزیان در خوزستان باید از نظر علمی ارتقا یابند.

گفتنی است دوره‌های علمی مختلفی در کشورهای آسیایی همچون تایلند وجود دارد که لازم است پرورش‌دهندگان از نظر علمی دانایی خود را نسبت به پرورش آبزیان به ویژه میگو تقویت کنند. علاوه بر این، می‌توان از تجربیات موفق کشورهای دیگر نیز در این زمینه به خوبی استفاده کرد.

انتهای پیام/ع10/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول