سبحانعلی علوی امروز در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در قزوین اظهار کرد: افزایش آگاهی در انتخاب محصول، استفاده از محصولات بستهبندی شده و استفاده از محصولات با لیبلهای مشخص از جمله تاریخ تولید و تاریخ انقضا میتواند محصول سالمتری را برای مصرفکننده ارتقا دهد.
علوی در خصوص نظارت بر فرآوردههایی که در مراکز عرضه فرآوردههای دامی از جمله قصابیها، مرغفروشیها و بستهبندی مرغ و گوشت صورت میگیرد، گفت: اکیپهای نظارت این اداره برای کنترل کیفی و نظارت بهداشت مواد غذایی صنفهای عرضه فرآوردههای غذایی و دامی شبانهروز تلاش میکنند تا مواد غذایی سالم در اختیار خریداران قرار گیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه این اداره با شاخصه کنترل و نظارت بهداشت به واحدهای عرضه فرآوردههای دامی و غذایی مراجعه میکند، افزود: در صورت عدم مطابقت واحدهای عرضه با این شاخصهها به شدت با متخلفان واحدهای عرضه فرآوردههای غذایی و دامی برخورد میشود.
علوی با اظهار اینکه برخی از تخلفات واحدهای عرضه فرآوردههای مواد غذایی به علت ناآگاهی این واحدها برای نگهداری فرآوردههای غذایی صورت میگیرد، بیان کرد: مشکل حادی در خصوص عرضه فرآوردههای مواد غذایی و دامی در استان قزوین وجود ندارد.
وی با بیان اینکه کشف واحدهای متخلف عرضه فرآوردههای مواد غذایی از جمله وظایف این اداره است، گفت: در صورت تخلف واحدهای عرضه فرآوردههای مواد غذایی به مراجع قضایی ذیربط معرفی میشوند تا براساس تخلفات صورت گرفته مجازات شوند.
* نظارت شدیدتر بر بهداشت عرضه ماهی
علوی با اشاره به اینکه فرهنگ مصرف ماهی در بین مردم ارتقا یافته است، بیان کرد: با اجرای طرح ضربتی نظارت بر بهداشت عرضه ماهی شدیدتر شده است و طرح فوق به صورت سالانه مستمر ادامه دارد.
وی با بیان اینکه عرضه ماهی باید با مجوز دامپزشکی صورت گیرد، گفت: ماشینهای حمل و نقل ماهی باید با شرایط بهداشتی کامل به واحدهای ماهیفروشی توزیع شود و همچنین واحدهای ماهیفروشان باید ماهی را در یخچالهایی با فضای مناسب سرمایی و بهداشتی نگهداری کنند تا از خراب شدن آنها جلوگیری شود.
* خودداری از فروش ماهیها به صورت انباشته
علوی با اظهار اینکه واحدهای صنفی ماهیفروشان از فروش ماهیها به صورت انباشته و روی هم جدا خودداری کنند، افزود: ماهیفروشان از یخچالهای با دید مناسب برای فروش ماهی استفاده کنند تا خریداران با مشاهده کامل ماهی اقدام به خرید و محصول سالمی را برای مصرف انتخاب کنند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با هماهنگی و همکاری دادگاههای عمومی و دادگستری استان و سازمان تعزیرات نتایج مطلوبی در بازدارندگی تخلفات واحدهای عرضه فرآوردههای مواد غذایی شده و کاهش آمار تخلفات واحدهای عرضه فرآوردههای مواد غذایی استان قزوین بیانگر روشن این مطلب است.
* آرای صادر شده نقش مؤثری در کاهش تخلفات دارد
وی با اظهار اینکه آرای صادر شده توسط مراجع قضایی بسیار مطلوب بوده است، بیان کرد: آرای صادر شده نقش بازدارنده و کاهش موثری در تخلفات واحدهای عرضه دارد.
علوی تصریح کرد: تلاش شبانهروزی مسئولان و کارمندان این اداره، افزایش نظارت بر واحدهای عرضه مواد غذایی، افزایش جریمهها و متناسب بودن تخلفات با مجازات نقش موثری را در کاهش تخلفات واحدهای عرضه فرآوردههای مواد غذایی داشته است.
انتهای پیام/خ۱۰