اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

بخشدار مرکزی باشت عنوان کرد

کشاورزی، دامپروری و گردشگری سه رکن توسعه شهرستان باشت

بخشدار مرکزی باشت از کشاورزی، دامپروری و گردشگری به عنوان سه رکن توسعه این شهرستان یاد کرد.

کشاورزی، دامپروری و گردشگری سه رکن توسعه شهرستان باشت

سید عزت‌الله حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در باشت اظهار کرد: دو محور توسعه در شهرستان باشت یکی کشاورزی و دیگری گردشگری است.

وی گفت: این شهرستان با سطح زیر کشت 222 هزار هکتار از اراضی آبی و دیم، بزرگترین قطب کشاورزی استان محسوب می‌شود.

بخشدار مرکزی شهرستان باشت افزود: در مجموع دو هزار و 800 هکتار به صورت آبیاری سیستمی، سه هزار و 700 هکتار به صورت آبی و یک هزار و 550 هکتار باغات و مرکبات و 18 هزار و 500 هکتار اراضی دیم است.

وی تصریح کرد: بخش کشاورزی می‌تواند در این شهرستان باعث اشتغال‌زایی جوانان، تولید و رونق اقتصادی این منطقه با ایجاد طرح‌های صنعتی و نیمه صنعتی و فرآوری شود.

به گفته حسینی، در زمینه کشاورزی و دامپروری در این شهرستان گام‌های مهمی برداشته شده اما هنوز ظرفیت‌ها و منابع فراوانی وجود دارد که با استفاده از این ظرفیت‌های اقتصادی می‌تواند تأثیر بسزایی در رونق کار، سرمایه و تولید ایجاد کرد.

بخشدار مرکزی باشت از مزیت‌های دیگر این شهرستان در بخش کشاورزی را وجود 497 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و دو رودخانه خروشان و پر آب دائمی شاه بهرام و بریم عنوان کرد.

وی یادآور شد: سه پروژه مهم پمپاژ آب کشاورزی منطقه چاه تلخ به سطح زیر کشت 400 هکتار، پمپاژ آب کشاورزی روستای غورک با سطح زیر کشت 400 هکتار و هزینه 23 میلیارد ریال و هر دو این طرح با پیشرفت فیزیکی 90 درصد به زودی به بهره‌برداری می‌رسند.

حسینی همچنین به مجتمع گلخانه‌ای سرابیز اشاره کرد و افزود: این مجتمع با ظرفیت 70 واحد گلخانه‌ای در زمینی به مساحت 36 هکتار قطعه‌بندی، برق کشی و صد درصد آماده واگذاری به متقاضیان بخش کشاورزی است.

  این مسئول با بیان اینکه باشت بین دو شهرستان سردسیری یعنی بویراحمد و گرمسیری یعنی گچساران قرار گرفته و به لحاظ آب و هوا معتدل است، یادآور شد: این شهرستان دارای مرتع فراوان، جنگل‌های انبوه و پرپشت، تنوع گیاهی زیاد و دارای استعداد بالایی به جهت تولید دام است به همین دلیل به قطب دامپروری  استان تبدیل شده است.

وی یادآور شد: بیش از 1.5 میلیون راس دام سبک، سه هزار راس دام سنگین و هشت واحد مرغداری و گاوداری صنعتی در این شهرستان وجود دارد.

بخشدار مرکزی باشت همچنین گفت: شهرستان باشت جایگاه ارزنده‌ای برای توسعه صنعت دارد که قرار گرفتن این شهرستان در مسیر جاده ترانزیتی جنوب و مرکز کشور و همجواری آن با شهرستان صنعتی و کشاورزی نورآباد ممسنی و شهرستان گچساران که بام نفتی کشور است و نزدیکی آن به حوزه خلیج فارس   مزیت‌های خوب این شهرستان برای توسعه صنعت به شمار می‌رود. 

وی اظهار داشت: شهرک خان احمد در زمینی به مساحت 100 هکتار جدول‌گذاری شده و دارای آب، برق و گاز است و آماده برای احداث طرح‌های صنعتی بزرگ و کوچک است.

بخشدار باشت گفت: همچنین در بخش صنعت گردشگری این شهرستان دارای جاذبه‌های گردشگری فراوان طبیعی، تاریخی و معنوی است که آثار تاریخی و بقاع متبرکه آن از مهم‌ترین عوامل جذب گردشگران در این منطقه شده است.

به گفته وی، این شهرستان دارای 35 امامزاده، 20 مکان گردشگری طبیعی و 60 اثر تاریخی بوده که این منطقه را به منطقه زیارتی و سیاحتی در استان مبدل کرده است.

حسینی ادامه داد: شهرستان باشت منطقه وسیعی است که با مساحت 5/2981 کیلومتر در جنوب شرقی استان کهگیلویه و بویر احمد واقع شده است.

وی از آثار تاریخی به جای مانده در این شهرستان دوگور دوپا، پل بریم (پرین)، اشکفت شاه پیچاب، سنگفرش گردنه الله‌اکبر که در واقع میراث ماندگاری طیف وسیعی از داشته‌های مادی و معنوی را در بر می‌گیرد نام برد.

بخشدار مرکزی باشت در ادامه از مناطق زیبای گردشگری شلال‌دون، رود رونه، کلگه امیرشیخی، کوه خامی، رود شاه بهرام و وجود امام‌زادگان جلیل القدر همچون نگین زرینی به عنوان مهد کهن تمدن در استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد یاد کرد.

این مسئول تقسیمات شهرستانی باشت را به دو بخش مرکزی و بوستان عنوان کرد و ابراز داشت: دو بخش مرکزی و بوستان دارای چهار دهستان بوده که در بخش مرکزی دهستان سراب‌بیز و کوهمره خامی و در بخش بوستان دهستان بابویی و چاه تلخ است.

انتهای پیام/82007/خ40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول