پیام قاسمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد اظهار کرد: در حال حاضر یک هزار و 500 تن کود ورمی کمپوست در این استان تولید میشود.
وی افزود: این در حالیست که با توجه به سطح زیر کشت باغات در استان که معادل 47 هزار هکتار است، این استان سالانه به 80 هزار تن کود ورمی کمپوست نیاز دارد.
قاسمی با اشاره به وجود ظرفیت خالی تولید ورمی کمپوست در این استان گفت: با توجه به عناصر ماکرو و میکروی موجود در ورمی کمپوست و دیگر مزیتهای آن لازم است تا نسبت به ترویج تولید و استفاده از این کود در استان تصمیمات لازم اتخاذ شود.
مدیر هماهنگی و ترویج سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تولید کود ورمی کمپوست در استان باید مدیریت شود، گفت: بر همین اساس لازم است تا جهت رفع مشکلات فروش و تعیین کیفیت و دیگر مشکلات ورمی کمپوست اتحادیه تولید ورمی کمپوست استان هرچه سریعتر تشکیل شود.
وی با اشاره به اهم خواص فیزیکی و شیمیایی ورمی کمپوست، خاطرنشان کرد: سبک و فاقد هرگونه بوی عاری از علفهای هرز، حاوی میکروارگانیسمهای هوازی مفید مانند زتوباکتریها، بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی از مهمترین این ویژگیها به شمار میرود.
قاسمی ادامه داد: دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز، دارا بودن مواد محرکه رشد گیاهی نظیر ویتامینها بهویژه ویتامین B12، قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی، فرآوری آسان و سریعتر از بیوکمپوست از دیگر این مزایا محسوب میشود.
مدیر هماهنگی و ترویج سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: عاری بودن از باکتریهای غیرهوازی، قارچها و میکروارگانیسمهای پاتوژن و اصلاحکننده خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی خاک از دیگر خواص فیزیکی و شیمیایی ورمیکمپوست است.
انتهای پیام/68001/ب30/آ3004