اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

به مناسبت هفته دفاع مقدس/

دفاع مقدس؛ دوران طلایی ایران

دفاع مقدس صحنه نمایش ایثار رزمندگان و دوران طلایی کشور ایران است که در این میان روستای بویک یکی از روستاهای خراسان جنوبی با اعزام 60 رزمنده به جنگ تحمیلی ایران و عراق خاری بر چشم دشمنان است.

دفاع مقدس؛ دوران طلایی ایران

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، دوران هشت سال دفاع مقدس همچون خورشید بر بلندای آسمان ایران خود‌نمایی می‌کند. بزرگداشت هفته دفاع مقدس نه تنها برای یادآوری خاطرات این دوران بلکه محملی برای بارور ساختن جریان و مرامی است که حالا دیگر به شالوده‌ اساسی نظام کشور تبدیل شده است.

دفاع مقدس دوران طلایی کشور ایران است که هزاران نفر خون خود را در این دوران تقدیم به انقلاب، ارزش‌های اسلامی و انسانی میهن خود کردند.

دورانی که رزمندگان با کمترین تجهیزات و سلاح‌ها در مقابل صدام و همپیمانانش ایستادگی و مقاومت کرده و به فرمان رهبر خود لبیک گفتند.

این مقاومت توسط مردم ایران نشانه غیرت، ایستادگی، ولایت‌مداری و از خودگذشتگی این مردمان با فرهنگ بوده و الگویی برای دیگر انقلاب‌ها در جهان بوده است.

دفاع مقدس شور و هیجانی در جوانان ایجاد کرد تا رزمندگانی از روستاها و شهرهای دور و نزدیک به جبهه‌های حق علیه باطل رفته و از ناموس و میهن خود دفاع کنند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: جنگ تحمیلی ایران و عراق و هشت سال پایداری و مقاومت درس‌های زیادی را به تمام اقشار و به ویژه جوانان آموخت.

حسن مجنونی با بیان اینکه یکی از این درس‌های مهم صبر و مقاومت بوده است، اضافه کرد: این درس به ما نشان می‌دهد با صبر و مقاومت می‌توان به پیروزی‌های مهم و ارزشمندی دست یافت.

وی ادامه داد: مسئله و درس دیگر دفاع مقدس پیروزی خون بر شمشیر بود با توجه به این‎که مردم ایران در زمان آغاز جنگ، سلاحی برای دفاع نداشته و دشمن با کمک کشورهای شرق و غرب از تجهیزات نظامی زیادی برخوردار بوده است می‌توان این درس را آموخت که با فرهنگ ایثار و شهادت خون بر شمشیر پیروز می‌شود.

درس اخلاص از درس‌های هشت سال مقاومت رزمندگان بود

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه درس اخلاص از دیگر درس‌های هشت سال مقاومت رزمندگان ایران بوده است، اذعان داشت: بسیاری از پیروزی‌های این جنگ مربوط به اخلاص رزمندگان بود که درس بزرگی برای جوانان بوده و داشتن آن سبب اخلاص در امور است.

مجنونی به درس معنویت به عنوان یکی از درس‌های جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: مردم ایران و رزمندگان در سال‌های جنگ فهمیدند آنچه که در تحقق یک هدف به ویژه در زمان جنگ مؤثر بوده ایمان و معنویت است و ایمان رزمندگان در عملیات‌ها سبب پیروزی‌های بزرگ شده است.

وی با بیان این‌که مهم‌ترین درس دفاع مقدس به جوانان و اقشار مختلف تبعیت از فرماندهی و ولایت‌مداری است، یادآور شد: یکی از رمزهای پیروزی مردم ایران در جنگ تحمیلی این بود که در زمان صدور فرمان امام از پایین‌ترین تا بالاترین رتبه اطاعت کرده و فرمان را اجرا می‌کردند.

شرکت 30 هزار رزمنده خراسان جنوبی در جبهه‌های حق علیه باطل

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین چیزی که امروز کشور را از شر دشمنان مصون داشته است تبعیت از رهبر است.

مجنونی با بیان اینکه بسیاری از آیات قرآن در طول دفاع مقدس برای مردم ایران تفسیر شد، متذکر شد: مردم ایران متوجه شدند با اتکاء به خداوند می‌توان به پیروزی رسیده و در مقابل بزرگترین دشمن‌ها مقاومت کرد و دشمن را به زانو درآورد.

وی تصریح کرد: به جز رزمندگان ارتش، سپاه و نیروی انتظامی 30 هزار رزمنده بسیجی به صورت داوطلبانه در قالب رزمنده و جهادگر از خراسان جنوبی وارد جبهه‌های حق علیه باطل شدند.

الگوبرداری از مسائل فرهنگی دفاع مقدس و معرفی آن به زبان هنر

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان این‌که باید بسیاری از واقعیت‌های زمان جنگ برای جوانان بازگو و تبیین شود، اذعان داشت: باید بسیاری از معارف جنگ در دفاع مقدس که رزمندگان با این معارف به پیروزی رسیده‌اند برای جوانان روشن شده و الگوهای این معارف برای این قشر بیان شود.

مجنونی اضافه کرد: جامعه باید از مسائل هنری و فرهنگی دفاع مقدس الگوبرداری کرده و محورهای معارف جنگ را با زبان هنر به اقشار مختلف به ویژه جوانان معرفی کند.

وی افزود: بسیاری از مبانی این عرفان را می‌توان از طریق علمی در سطح دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش انتشار داد.

خراسان جنوبی 1700 شهید را تقدیم انقلاب کرد

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی یادآور شد: خراسان جنوبی در زمان جنگ یک‌هزار و 700 شهید را تقدیم انقلاب کرده است.

مجنونی با بیان اینکه 50 درصد شهدای خراسان جنوبی دانش‌آموز بوده‌اند، خاطر نشان کرد: آرامش و امنیت امروز کشور مدیون خون این شهیدان است.

روستای بویک وسطی روستایی در دهستان شاخنات و از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند و واقع در استان خراسان جنوبی است که دارای حدود 120 خانوار و جمعیت 318 نفری است.

روستای بویک از مناطق شهیدپرور خراسان جنوبی بوده که پنج شهید را در زمان دفاع مقدس تقدیم به انقلاب کرده است.

شهید ابراهیمی، شهید طوسی، شهید دادی، شهید رضایی، شهید انصاری از شهیدان این روستا بوده که جزء اقشار مختلف از جمله طلاب، دانش‌آموزان، کشاورزان، بسیجیان و عامه مردم بوده‌اند.

جوانان روستای بویک با همت و غیرت فراوان در زمان دفاع مقدس و در جبهه‌های حق علیه باطل مقاومت کرده و از میهن خود دفاع کردند به طوری که در این روستا حدود 60 رزمنده، چندین جانباز و مجروح وجود داشته که از ارمغان‌های دفاع مقدس است.

خبرنگار فارس در پای صحبت‌های یکی از رزمندگان روستای بویک

فارس: خود را به طور کامل معرفی کنید؟

من محمدحسن غلامی، متولد سال 1345، مقیم روستای بویک، متاهل و دارای دو فرزند پسر هستم که در حال حاضر مشغول به کار کشاورزی و کارگری هستم.

فارس: شما به عنوان یک رزمنده چند سال در جبهه‌های حق علیه باطل حضور داشته‌اید و چگونه وارد جبهه شدید؟

با توجه به این‌که من در تاریخ 1345 متولد شده‌ام سن من در زمان جنگ برای رفتن به جبهه کافی نبود بنابراین اقدام به عوض کردن تاریخ تولد خود در فتوکپی شناسنامه خودم کردم تا من را به جبهه اعزام کنند.

وی ادامه داد: بنده از تاریخ 17 مهرماه سال 65 وارد جبهه شده و تا 22 اردیبهشت‌ماه همین سال مشغول به آموختن دوره آموزشی بوده‌ام و در سه دوره پی در پی در خط مقدم فعالیت داشته که نخستین‎بار در تاریخ 23 اردیبهشت‌ماه تا 23 مرداد‌ماه سال 65، دوره دوم از تاریخ 14 خردادماه سال 67 تا 15 شهریورماه سال 67 و دوره سوم از پنجم مهرماه سال 67 تا 26 آبان‌ماه همان سال در خط مقدم جنگ تحمیلی شرکت داشته و حدود 9 ماه و 15 روز در جبهه به عنوان سرباز و رزمنده خدمت کرده‌ام.

فارس: در زمان جنگ در چند عملیات شرکت داشته‌اید؟ بفرمایید؟

غلامی می‌گوید: من در خط حلبچه شهر سلیمانیه و در خط مقدم بصره حضور داشته‌ام و در عملیات مهم حاج عمران شرکت کرده و خاطرات فراوانی از این عملیات دارم.

فارس: تلخ‌ترین خاطره شما در زمان دفاع مقدس چه بوده است؟

رزمنده روستای بویک در حالی چشم‌هایش پر از اشک شده بود، اذعان داشت: تلخ‌ترین خاطره من در زمان عملیات حاج عمران بوده که متاسفانه در این عملیات شکست خورده و رزمندگان و دوستان زیادی را از دست دادم که از آن جمله می‌توان به شهید رضایی که یکی از شهدای همین روستا است اشاره کرد.

غلامی افزود: چندین نفر از رزمندگان روستای بویک در این منطقه عملیاتی مجروح شده که برخی از آن‌ها به درجه جانبازی نائل شدند که می‌توان در این رابطه به آقایان علی طالبی، حسین محمدی و علیرضا غایبی اشاره کرد.

وی ادامه داد: گردانی که در زمان عملیات در آن خدمت کردم گردان مرصاد بوده که در این عملیات متاسفانه فرمانده گردان به شهادت رسیدند.

حرف پایانی: امیدورام جوانان این مرز و بوم همیشه مانند گذشته راه علم و دانش را طی کرده و نام ایران را با افتخار در دنیا گسترش دهند و با این کار از خون شهداء و ایثارگری‌های جانبازان، رزمندگان و آزادگان پاسداری کنند.

==============

گزارش از سمیه محمدی

==============

انتهای پیام/69021/ش40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول