اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

نابودی محصول خرمای فهرج/ مسئولان چاره‌اندیشی کنند

کشاورزان فهرجی محصول خرمای خود را بیمه کرده‌اند، اما می‌گویند، مسئولان ریزش محصول را شامل بیمه نمی‌دانند و باید آن‌ها در این زمینه چاره‌اندیشی کنند.

نابودی محصول خرمای فهرج/ مسئولان چاره‌اندیشی کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از فهرج، این شهرستان یکی از قطب‌های تولید خرما در استان کرمان به شمار می‌رود و بر اساس آمار موجود 40 هزار تن خرمای مضافتی در این شهرستان تولید می‌شود و خرمای مضافتی این شهرستان شهره جهانی دارد و شغل اکثر مردم این شهرستان کشاورزی و تک محصولی است و تنها محصول نخیل‌کاران فهرجی خرما است.

شهرستان فهرج مهمترین منطقه مستعد و مناسب برای کاشت و تولید خرما در استان کرمان به شمار می‌رود، اما قهر طبیعت کشاورزان زحمتکش و پرتلاش این منطقه را سال‌ها است که با مشکلات جدی در زمینه محصول خود روبه‌رو کرده است.

در سال‌های اخیر، فروش محصول خرما از دغدغه‌های جدی نخلداران و تولیدکنندگان این شهرستان بوده و قیمت خرما نیز از دیگر مسایل و دغدغه‌های این قشر بوده است.

در چند سال گذشته برخی آفات نیز دامن‌گیر نخیلات شد و بر کیفیت محصولات نخلداران تاثیر گذاشت و در واقع نخلداران همواره دغدغه‌های فراوانی از ابتدای فصل تا انتهای فصل برداشت دارند.

اما آن چه این روزها سبب نگرانی و ناراحتی نخیل‌کاران فهرجی شده، ریزش بیش از حد محصول از خوشه‌های نخیلات و این در حالی است که کشاورزان باید دسترنج و تلاش یک‌ساله خود را در یک ماه و دو ماه آینده برداشت کنند، اما این روزها شاهد ریزش ناگهانی محصول خرمای مضافتی خود هستند و تمام تلاش و زحمات خود را از بین رفته می‌بینند.

*گرمای بی‌سابقه و توفان‌های شدید عامل ریزش خرما

شریف جلالی یکی از نخیل‌داران روستای فیروزآباد بخش نگین کویر فهرج که 40 سال است به کشاورزی مشغول است، به خبرنگار فارس گفت: یک سال تلاش کردیم از ثمرات محصول خرما استفاده کنیم که ناگهان دچار ریزش شد و کاملا از بین رفت.

جلالی از هزینه‌های سنگین برای درختان و گرده‌افشانی و بستن خوشه‌های خرما گفت و افزود: هزینه‌های زیادی برای گرده‌افشانی و خریدن چیلک و بستن خوشه‌های خرما متحمل شدم که اکنون یک باره تمام محصولات خرمای نخلستان ریزش کرد و نابود شد.

وی علت ریزش ناگهانی محصول را گرمای بی‌سابقه و وزش توفان‌های شدید باد که از پنجم تیر ماه آغاز شده، دانست و خواستار حضور کارشناسان جهاد کشاورزی و صندوق بیمه برای خسارات وارده به کشاورزان منطقه شد.

محمد جلالی نیز یکی دیگر از نخیل‌کاران به خبرنگار فارس گفت: 80 تا 90 درصد محصول نخیلات ما ریزش پیدا کرده است و تلاش یک‌ساله ما روی زمین ریخته و در حال نابودی است و گرمای بی‌سابقه و بادهای شدید عامل ریزش محصولات خرما است.

حسین شهیکی از کشاورزان منطقه اظهار داشت: من و فرزندانم شغل دیگری نداریم، تنها درآمد ما از طریق کشاورزی است و یک سال شب و روز تلاش کردیم، اما ناگهان تمام محصول ما از بین رفت.

*مسئولان بیمه ریزش محصول را شامل بیمه نمی‌دانند

علی دریجانی مدیر جهادکشاورزی شهرستان فهرج در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: ریزش محصول کشاورزان و عارضه خشکیدگی خوشه‌های خرما بیش از حد است و این خسارات در بخش نگین کویر که ارتفاع آن از سطح دریا پایین‌تر بوده، بیشتر است.

وی علت ریزش ناگهانی را گرمای شدید و وزش توفان و بادهای 120 روزه سیستان که از تیر ماه در این منطقه آغاز شده، دانست و از مسئولان بیمه خواست تا کارشناسان خود را به منطقه اعزام و خسارات کشاورزان را برآورد کنند.

به گزارش خبرنگار فارس از فهرج بسیاری از کشاورزان محصول خرمای خود را بیمه کرده‌اند، اما می‌گویند، مسئولان بیمه ریزش محصول را شامل بیمه نمی‌دانند و لازم است که مسئولان استان و شهرستان در این زمینه چاره‌اندیشی کنند.

.....................................

گزارش از عظیم میراولیایی

....................................

انتهای پیام/80013/ر30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول