امیرحسین حکمتنیا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: در کشورهایی مانند ترکیه با تک تک شیرینیها و غذاهای محلی گردشگر جذب میکنند و با توجه به تنوع غذایی که در کشور و استان فارس وجود دارد، کار بیشتری در این زمینه لازم است.
وی افزود: برگزاری جشنوارهها، مسابقات و نمایشگاههای ارائه خوراکها و غذاها به مناسبتهای مختلف به همین منظور در دستور کار معاونت گردشگری میراث فرهنگی قرار دارد.
حکمتنیا با اشاره به پیشبینی برنامههای متنوع برای ایام نوروز ابراز داشت: توسعه فرصتهای گردشگری و احیای فرهنگها و خردهفرهنگهای استان فارس از جمله اهداف مهم معاونت گردشگری است.
وی خاطرنشان کرد: در معاونت گردشگری بر این باور هستیم که هر مناسبت اعم از جشن و عزا در مناطق این استان دارای خردهفرهنگهایی است که بسیار زیبا بوده و قابلیت جذب گردشگر دارد.
این مسئول اضافه کرد: در ایام تاسوعا و عاشورا و ماه محرم و همچنین ماه مبارک رمضان نیز آیینهای سنتی و مذهبی ویژهای توسط مردم فارس برگزار میشود که میتواند جاذبه گردشگری نیز محسوب شود.
سرپرست معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس تصریح کرد: با توجه به سومین حرم اهل بیت بودن فارس جذب گردشگر مذهبی برای معاونت گردشگری اهمیت بسیاری دارد.
حکمتنیا نمونه این مراسم مذهبی را تعزیه، شبیهگردانی، نقالی و... ذکر و اضافه کرد: برای مراسم مذهبی سفرهها و خوراکهایی رواج داشته که هنوز در زمانهایی مانند ماه رمضان توسط مردم مناطق مختلف فارس به گونههای مختلف طبخ و چیدمان میشود.
این مسئول عنوان کرد: فرهنگهایی پویا میماند و صادر میشود که قابلیت جذب گردشگر داشته باشد.
وی نوروز را فرصتی مناسب برای نگاهداشتن گردشگر در حال و هوای نوروزی دانست و گفت: استان فارس با داشتن 29 شهرستان که هر یک دارای فرهنگ و آیین، رسوم و شیوههای زندگی متفاوتی بوده و هستند، بخشی از فرهنگ ایرانزمین را تشکیل میدهد که بسیار مهم است.
سرپرست معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در مورد جشنواره سفره هفتسین که روز گذشته برگزار شد نیز ابراز داشت: جشنواره بزرگ سفرههای هفتسین با هدف معرفی فرهنگها و خردهفرهنگهای ایران اسلامی برگزار شد.
حکمتنیا ادامه داد: احیای سفرههای هفتسین و استفاده از ظرفیتها و زیباییهای فرهنگی برای رونق بخشیدن به بحث گردشگری از مهمترین اهداف این جشنواره بود که 125 سفره در آن به نمایش گذاشته شد و در نهایت 20 سفره و شیرینی به عنوان نفرات برتر برنده تورهای گردشگری و صنایع دستی شدند.
این مسئول بیان داشت: با ایجاد و افزایش چنین برنامههایی توسط خود مردم این مراسم زنده مانده و یا احیا میشود و از طرفی اطلاعرسانی صورت گرفته، سبب جذب گردشگر فرهنگی شده است.
به گفته وی، شیرازیها علاوه بر سفره هفتسین، سفره «هفتمیم» و حضرت خضر نیز دارند.
سرپرست معاونت گردشگری فارس اضافه کرد: منظور از سفره هفتمیم سفرهای است که مردم قدیم شیراز پهن میکردند و شامل مرغ، ماهی، میگو، مسقطی، ماست، مویز و مدنی (لیمو شیرین) بوده است.
به گفته این مسئول گردشگری، سفره حضرت خضر سفرهای بوده که با آیین اسلام بسیار پیوند خورده و اقامه نماز و پهن کردن جانماز و طلب خیر در آن جایگاه ویژهای داشته است.
حکمتنیا متذکر شد: سفره دعا نیز سفرهای بوده که برای رساندن خیر به مردگان میگستراندند و محتویات آن شامل فرنی، کلوچه و مسقطی، شکر پلو، سوهان، شوید باقلا، قوتک، حلوا شکری، سبزی، شمع، گندم، سکه و کاچی بابونه است.
انتهای پیام/2448/ن30/گ1003