زهره محبان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان اظهار داشت: نظارت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بر مراکز عرضه ماهی قرمز با هدف پیشگیری از انتقال بیماریهای احتمالی به انسان آغاز شد.
وی ادامه داد: با توجه به سنت دیرینه ایرانیان و جایگاه ویژه ماهی قرمز در سفره هفت سین، ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز به صورت گسترده در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان کرمان قرار گرفت.
محبان عنوان کرد: با توجه به مسئولیت خطیر دامپزشکی در حفظ سلامت و بهداشت جامعه همچنین به حداقل رساندن امکان انتقال احتمالی بیماریهای مشترک بین انسان و دام از ماهی قرمز به انسان، اداره کل دامپزشکی استان کرمان طرح نظارت و ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز را آغاز کرده است.
وی با اشاره به اینکه در ایام منتهی به سال نو حمل و نقل ماهیان قرمز همچنین تراکم این ماهیان در آکواریومهای برخی مراکز عرضه ماهیان تزئینی افزایش مییابد، افزود: حفظ سلامت آبزیان تزئینی از جمله ماهیان قرمز نیز از اهداف اجرای این طرح است.
محبان بیان کرد: حمل و نقلهای خارج از ضابطه و بدون رعایت موازین بهداشتی و قرنطینهای میتواند سبب ابتلای ماهیان به بیماریهای مختلف شود.
وی افزود: افزایش تعداد و تراکم ماهی قرمز در یک آکواریوم همچنین عدم وجود هوادهی، فیلتراسیون، تغذیه و دمای مناسب نیز از عوامل مستعد کننده ابتلای این آبزیان به انواع بیماریها است.
رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان با اشاره به اینکه احتمال انتقال برخی بیماریها از ماهی قرمز به انسان وجود دارد، تصریح کرد: بهتر است تمام افراد به ویژه کودکان و افراد سالخورده از دست زدن و تماس مستقیم دست با این ماهیها اجتناب کنند و در صورت لزوم پس از تماس، دستها با آب و صابون شسته شود.
محبان گفت: یک ماهی سالم دارای پوستی براق و تحرک مناسب است و همچنین چشمها نباید به صورت فرورفته یا برآمده غیر طبیعی باشد.
وی افزود: از خرید ماهیان دارای لکههای سفید، خاکستری و یا قرمز اطراف دهان و روی بدن خودداری کنید.
محبان نگهداری ماهی قرمز در یخچال را از اشتباهات رایج دانست و بیان داشت: نگهداری این ماهیان در مکانهایی که موادغذایی نگهداری میشود، میتواند آلوده کننده این مواد غذایی به عوامل بیماریزا باشد.
وی با تاکید بر عدم خرید ماهی از افراد دورهگرد، دستفروشان و سایر مراکز غیرمجاز عنوان کرد: ماهیان این مراکز به دلیل عدم رعایت شرایط و اصول بهداشتی از سلامت لازم برخوردار نیستند.
محبان با اشاره به نقش آموزش در دستیابی به اهداف طرح نظارت بر عرضه ماهی قرمز خاطر نشان کرد: از جمله اقداماتی که در اجرای این طرح صورت میپذیرد، حضور کارشناسان این اداره کل در مدارس و توزیع بروشورهای مختلف در سطح جامعه همچنین مدارس برای آموزش و آشنایی بیشتر دانشآموزان و افراد جامعه با شرایط نگهداری صحیح ماهی قرمز است.
وی افزود: از هم استانیها درخواست میکنیم برای جلوگیری از آلودگی احتمالی، تخریب و به هم خوردن نظم اکوسیستمهای محیط زیست از رهاسازی این ماهیها در رودخانهها و تالابها بپرهیزند.
محبان با اشاره به اینکه ماهی قرمز میتواند تا 10 سال عمر کند، افزود: با مهیا کردن شرایط لازم برای زندگی ماهی قرمز مانند دمای مناسب، آب سالم، اکسیژن کافی و سایر فاکتورهای مورد نیاز از مرگ زودرس این ماهیان جلوگیری کنیم.
ماهی قرمز زیر ذرهبین کارشناسان دامپزشکی بم
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم گفت: کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان بم به طور مستمر بر مراکز عرضه ماهی قرمز نظارت میکنند.
مسعود اسدیپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بم اظهار داشت: هر ساله در ایام پایان سال شاهد توزیع ماهی قرمز در سطح شهر هستیم که کارشناسان این شبکه به طور مستمر بر مراکز عرضه ماهی قرمز نظارت میکنند.
وی افزود: با توجه به امکان وجود مشکلات بهداشتی در توزیع ماهی به طور جدی با موارد خلاف برخورد میکنیم و به همشهریان توصیه میکنم، ماهی قرمز خود را از مراکز مجاز از جمله آکواریوم فروشیها و میادین میوه و ترهبار خریداری کنند.
انتهای پیام/2446/غ40/د1000