محمد خاقیان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در جیرفت با بیان اینکه ماهی قرمز که آن را ماهی طلایی نیز میگویند از کپور ماهیان است، اظهار داشت: این ماهی همه چیزخوار و آبهای سرد قادر است در آکواریوم بدون گرمایش یا در یک استخر ماهی در فضای باز به حیات خود ادامه دهد.
وی با بیان نکاتی در هنگام خرید و نگهداری ماهی قرمز، افزود: مردم ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه و هنگام خرید دقت کنند، ماهی دارای ظاهر مناسب باشد و شنای آن غیرطبیعی نباشد.
خاقیان تصریح کرد: از خرید ماهیانی با علائم بالههای تاخورده و ساییده، وجود لکههای پنبه مانند و زخم در سطح بدن، بیقراری و مالیدن مداوم بدن به اطراف، پولکهای ریخته یا بیرنگ و چشمهای بیرون زده خودداری کنند.
وی شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و عدم دست زدن به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم را مهم خواند و خاطر نشان کرد: مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی کوچک حداقل یک لیتر و دمای مناسب برای این ماهی بین 10 تا 25 درجه سانتیگراد است.
خاقیان عنوان کرد: ماهیان اکسیژن مورد نیاز خود را از طریق هوایی که با سطح آب در تماس است تامین میکنند، بنابراین هر چه دهانه تنگ بزرگتر باشد، اکسیژن بیشتری به ماهی میرسد.
مسئول اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی جنوب کرمان با اشاره به اینکه شستشو و ضدعفونی محل نگهداری ماهی ضروری است، گفت: استفاده از 30 گرم در لیتر نمک طعام به مدت 10 دقیقه و استفاده از دستکش برای شستن آکواریوم توصیه میشود.
انتهای پیام/80003/غ20/د1000