به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، جمال ناصحی ظهر امروز در کارگاه آموزشی مضرات افزودنیهای غیرمجاز در تولید نان، اظهار کرد: برای ارتقای کیفیت نان فقط باید در مسیر صنعتیسازی حرکت کرد.
وی به عادات غذایی مردم اشاره کرد و افزود: ذائقه غذایی مردم برای استفاده از نان سنتی باید در گذر زمان تغییر کند.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه مردم عادت به استفاده از نان سنتی دارند، خاطرنشان کرد: تولید نان به شیوه سنتی با اعمال همه مسائل بهداشتی و تغذیهای نمیتواند در حد مطلوب باشد.
*کیفیت غذایی و بهداشتی نان صنعتی بسیار بالاتر از سنتی است
وی حرکت در مسیر صنعتیسازی تولید نان و تغییر ذائقه غذایی مردم را مورد تاکید قرار داد و گفت: کیفیت غذایی و بهداشتی نان صنعتی بسیار بالاتر از سنتی است.
ناصحی به تولید نان صنعتی در استانهای دیگر کشور اشاره کرد و افزود: استانهای اصفهان و یزد گامهای مثبتی در راه صنعتیسازی پخت نان برداشتهاند.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان کیفیت تولید نان را در کشور ایران حائز اهمیت بسیاری دانست و اظهار داشت: میزان مصرف نان در کشور ایران سه برابر کشورهای توسعهیافته است.
وی با بیان اینکه این میزان مصرف نشان از اهمیت نان در سفره غذایی ایرانیها دارد، یادآور شد: باید برای ارتقای کیفیت نان تولیدی تلاش بیشتری صورت گیرد.
*نانواها سه برابر بیشتر از دیگران در سلامت زنجانیها نقش دارند
ناصحی از نانواهای زنجانی خواست نسبت به تولید با کیفیت نان تلاش بیشتری کنند و ادامه داد: نانواها سه برابر دیگران در سلامت زنجانیها نقش دارند.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان خواستار توجه جدی مسئولین به بهداشت نانواها زنجان شد و افزود: نان در سفره مردم زنجان جایگاه ویژهای دارد.
وی با بیان اینکه اهمیت نان مصرفی برای شهروندان زنجان بسیار بالاست، یادآور شد: به دلیل اهمیت نان در سفرههای مردم باید نسبت به کیفیت و بهداشت آن توجه ویژه داشت.
*ضعف در رعایت بهداشت واحدهای نانوایی
ناصحی وضعیت بهداشتی واحدهای نانوایی در سطح شهر زنجان را نامناسب عنوان کرد و افزود: بازدیدهای مکرر نشان از ضعف در رعایت بهداشت در واحدهای نانوایی دارد.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد: در دو ماه اخیر بازدیدها و نظارتها تشدید شده است و این روال ادامه خواهد داشت.
*برخورد شدید و بدون اغماض با نانوایان متخلف
وی با اشاره به تشدید نظارت از واحدهای نانوایی سطح شهر زنجان، خاطرنشان کرد: با واحدهایی که تخلف کنند بدون کوچکترین اغماضی برخوردهای شدید خواهد شد.
ناصحی خواستار ارتقای وضعیت بهداشتی واحدهای نانوایی در شهر زنجان شد و افزود: استفاده از ابزارهای قانونی آخرین راهکار برای کنترل است که متاسفانه در حال انجام آن هستیم.
*برای بهبود وضعیت نان تولیدی در استان تلاش بیشتری شودمدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اهمیت تعامل و همکاری مسئولین برای ارتقای وضعیت کیفی و بهداشتی نان در استان زنجان، گفت: برای بهبود وضعیت نان تولیدی در استان باید تلاش بیشتری شود.
وی به بهداشت فردی نانواها در واحدهای تولیدی اشاره کرد و یادآور شد: رعایت بهداشت فردی در واحدهای نانوایی بهبود پیدا کرده ولی به حد مطلوب نرسیده است.
ناصحی سلامت شهروندان را در گرو رعایت مسائل بهداشتی نانواها دانست و اظهار داشت: نانواها نسبت به بهداشت شهروندان زنجانی حساسیت بیشتری داشته باشند.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان نانواها را از اقشار پرتلاش جامعه معرفی کرد و گفت: تلاش و زحمات نانواها باید مورد تقدیر واقع شود.
انتهای پیام/73002/ر30/ف4004